EMOTIONELE GEVOLGENVAN CORRECTIES. DWANG EN OVERHEERSING

 

Bij onderdrukking en domineren heeft de een alle controle en zeggenschap en de ander niet. 

 

Gedomineerd worden heeft tot gevolg dat de hond onzeker wordt, super afhankelijk wordt en niet weet hoe hij goed kan doen om correcties en pijn te vermijden. Hij staat onder chronische stress en dat maakt de hond op den duur ziek. Mogelijk gaat de hond om die stress te ontladen op zijn poten bijten, aan de riem trekken, weglopen, vernielen, en extreem opspringen of blaffen. 

 

Hij zoekt wegen om zich te uiten. Deze honden voelen zich machteloos en hulpeloos. En smeken om gezien, gehoord en begrepen te worden. Regie over hun eigen leven te krijgen. Verbinding te krijgen. Want afhankelijk zijn is iets heel anders dan verbondenheid. 

 

Kan hij zich niet uiten, dan keert de wanhoop naar binnen. Er ontstaan dan ziektes omdat het immuunsysteem ondermijnt wordt. Bij deze honden zie je vaak allergische reacties, huidproblemen en bewegingsproblemen. Immers de wanhoop, de inwendige woede hoopt zich op in de lever. En de lever heeft ook met emotioenele zuivering en woede te maken. 

 

Honden die boos zijn, hebben bijna altijd veel woede op de lever.  Onderdrukte emoties, voortkomend uit machteloosheid en geen zeggenschap over hun eigen leven kunnen hebben.

Maar ook gedragsproblemen zoals agressie, trekken aan de lijn, niet alleen kunnen zijn en weglopen.

 

Herken jij dat bij je hond of bij andere honden?  Ik ben benieuwd naar je mening en ervaring. In de commentaren kun je opmerkingen, jouw visie  delen.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0