Het effect van oordelen. Pas op! Agressieve hond gezocht!

Vanochtend om 8.45 ging de huistelefoon. Zonder nummer. Zo raar. Het was alsof GOD,  mij wakker belde? Ik heb ernaar geluisterd. Ik ben opgestaan en heb mijn intuïtie gevolgd. De TV aan. Doe ik nooit!

Meteen raak. Een prachtige film over een border collie die zelf aan de wandel is  gegaan en verdwaald is. De familie is verdrietig ze missen hem en zoeken hem overal. Vooral de kinderen zijn hun onvoorwaardelijke lieve vriendje kwijt.

Maar ze geven niet op. Ze volgen hun instincten en ideeën en zoeken verder. Ondertussen mag de kijker zien waar de hond is. Hij rent voor zijn leven, over de straat, over hekken. Hij zoekt wanhopig gezelschap. Eet en drinkt hier en daar wat. Dan ziet hij een man in een loods. Hoopvol gaat hij ernaar toe. Redding hoor je hem denken. 

Die man schrikt zich het hoedje en raakt in paniek bij het zien van deze lieve hond. Deze man heeft slechte ervaringen met honden en op het moment dat deze super lieve border collie hem aankijkt , wordt de man uit nood agressief tegen de hond en begint met alles om zich heen te slaan. WEG JIJ  roept hij, en hij belt de dierenambulance; HIj vertelt; " er is hier in mijn tuin een SUPER AGRESSIEVE HOND, HIJ IS ECHT GEVAARLIJK, HIJ HEEFT GEMENE TANDEN EN KIJKT ME DREIGEND AAN. IK WEET ZEKER DAT HIJ MIJ DADELIJK GAAT BIJTEN"

Gelukkig slaat de hond bij zoveel agressie op de vlucht. Maar het terrein is met hekwerk afgezet.  Hij kan niet echt weg. Dan ziet hij een lieve drentse patrijs hond, die hem ook leuk vind. Ze sluiten vriendschap. De border Collie haast zich om snel bij deze hond te komen. Eet iets en drinkt iets en gaat lekker op zijn bedje liggen. Op dat moment wordt via de radio omgeroepen:

VOORZICHTIG GEZOCHT AGRESSIEVE HOND ZWART WIT

Het vrouwtje van de Drentse Patrijs hond komt op dat moment naar buiten en ziet de onschuldige  border collie.
Ze raakt in paniek en jaagt hem weg. Ze belt de dierenambulance. Deze agressieve hond was hier. Ze neemt haar hond (de drent) in haar armen om hem te troosten. Terwijl deze hond zo blij was met zijn vriendje. 

Gelukkig een Happy End. 

De dierenambulance belt naar de kinderen. De kinderen gaan zo snel mogelijk naar hem toe. Daar staan 6 man sterk met vangstok de hond al op te wachten. PAS OP zegt de dierenambulance tegen de kinderen: DEZE HOND IS GEVAARLIJK AGRESSIEF. 

Gelukkig zijn de kinderen eigenwijs. Duwen ze deze medewerkers aan de kant en zo kan de hond heelhuids ook weer zonder emotionele beschadigingen als lieve hond, weer huiswaarts.


En zo kan een hond zijn leven in nood komen.Zo kan een hond agressief gemaakt worden, doordat wij hem als agressief zien en ook zo met hem omgaan. Wanneer wij woorden,  oordelen en verhalen van anderen zomaar als waarheid overnemen.
De hond een stempel geven. 


Precies zo zijn dominantie ideeën ook ontstaan en hun eigen leven gaan leiden. 

Je moet een hond de baas zijn. 
De hond moet luisteren.

Is dat de waarheid van de hondenziel ? 

of

????


Om over na te denken.


Zonder oordelen en angst vertrouwen op je eigen hart. 
doe je mee?


 Mooie zonnige zondag!


Reactie schrijven

Commentaren: 0