Ik heb er ook zo ene

 

Ik heb er ook zo ene gehad….Hoor ik de ene hondenbezitter tegen de andere op straat zeggen…. 


Weer een andere hondenbezitter zegt nadat het baasje overleden is: gratis af te halen. Ik weet niet hoe dat bij jou is. Maar als ik een bank weg doe die geen geld meer waard is, zeg ik:  gratis af te halen

Mijn bank is dan niets meer waard en heel misschien doe ik er iemand nog een plezier mee. 

Ik heb er ook zo ene gehad en ik werd er knettergek van…. Zegt de honden ”liefhebber” op straat enthousiast.

Dat doet mij denken aan de broer van een ex vriend van mij. Hij zei: zo ene als jij nu hebt, (ik dus op dat moment) heb je al gehad toch? 

Hij doelde op de vriendin voor mij van hem, waar ik kennelijk op leek. Hij zal het niet zo bedoeld hebben, maar het voelde niet fijn. 


Als of je niets bent. Minder dan niets. Alsof je niet speciaal, uniek bent maar van hetzelfde soort als iedereen anders. Ik moet er nu om lachen. Toen niet uiteraard. haha. 


De grote massa De hond: uhh? Ik heb er ook zo ene gehad? Hoe kan dat nou? Dat kan toch helemaal niet.  Al is het hetzelfde ras, dan nog is het niet ook zo ene, die ene. 

Sta je bij de patat zaak, bestel je een spoetnik, zegt je partner, doe mij ook maar zo ene. 

 Dat zeg je toch niet over een hond? 


Iedere hond is uniek. Een aparte persoonlijkheid. Uniek in zijn gedrag, uniek in zijn manier van eten, uniek in zijn manier van lopen, uniek in zijn behoeften, uniek met zijn hartslag en ademhaling.. uniek met zijn streken, uniek met zijn bloedsamenstelling. 


Ik heb er ook zo een gehad… uhhhhhh… wat bedoel je? 
 
De mevrouw met hond, lacht en loopt weg. Ik hoor ze  in zichzelf zeggen: 

Daag, tot ziens.  Nou gelukkig he mop! 

Zoals jij,  is gelukkig maar 1.  Kom we gaan..