De ontwikkeling van pups en jonge honden

Turid Rugaas is een wereldberoemde spreekster en schrijfster. Mijn kennismaking met haar heeft mij en mijn toenmalige kijk en werkwijze met honden drastisch veranderd en vooral is Turid Rugaas een van mijn grootste inspiratiebronnen. In het door Natural Dog Life (Helena Schmets, nu Spiritueel Centrum van mens en hond) georganiseerd seminar van 2010, was Turid Rugaas voor de zesde keer in onze samenwerking mijn gast. Nav van dit seminar met als onderwerp de "opvoeding van puppys en jonge honden", heb ik een samenvattend artikel geschreven wat geplaatst is in het landelijk vakblad van Onze hond in april 2011. Het is heerlijk weer de nodige bijscholing en inspiratie op te doen en vooral ook om mijn kennis, mijn overtuigingen en mijn ervaringen opnieuw bevestigd te zien. Wij mensen willen te snel met de opvoeding van onze pups en jonge honden, wij verwachten teveel en eisen te veel in te korte tijd. Dit werkt juist averechts: we stimuleren juist de psychische en emotionele onbalans en daarmee het "probleemgedrag" bij de hond op lange termijn. Lees onderstaand artikel om kennis te maken

Download
Seminar Turid Rugaas puppys & jonge hond
Adobe Acrobat document 246.7 KB

HOND IN AUTO MET WARM WEER

Download
Nog steeds zijn er mensen die hun hond of baby! in de auto voor eventjes achterlaten wanneer het warm weer is en de zon schijnt!

Help mee om mensen te waarschuwen dat dit meestal fataal afloopt en download deze sprekende poster. Help mee om deze te verspreiden.
poster HOND IN AUTO.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB

VIDEO TURID RUGAAS: het belang van een goed zittend borsttuig en hoe om te doen.