Mijn visie op alternatieve geneeskunde en samenwerking met (dieren)artsen

 

Alternatieve behandeling is NIET in strijd met de reguliere dierenartsen zorg en medicijnen. Integendeel. Deze behandeling is perfect aanvullend op de reguliere zorg. Ik vind het echt heel erg jammer dat (dieren)artsen er niet of nauwelijks voor openstaan. Want daardoor lopen honden en mensen goede zorg mis. (Dieren)artsen en healing, alternatieve geneeskunde of natuurgeneeskunde (geef het maar een naam),  wij vullen elkaar aan. Hoe?

 

AANVULLING

Dierenartsen bestrijden SYMPTOMEN. Alternatieve geneeskunde zoekt en behandeld de OORZAKEN

Op lichamelijk  - emotioneel - psychisch en spiritueel niveau. Het is niet mogelijk om het lichaam los te zien van emoties en gevoelens. Alles wat je meemaakt, pijn en shock etc gaat in je lichaam zitten. Ken je de uitdrukking: verlamd van schrik? zo werkt het. Het lichaam heeft geheugen. Alles wat je meemaakt gaat in de lichaamscellen zitten en zoekt dan zijn eigen weg. Doe je niets aan verwerking, reageert het lichaam met ziekte. Door alleen symptomen aan te pakken, ben je even verlost van alles maar het komt terug. Omdat het nog in het lichaam zit.  Vaker gebruik ik het voorbeeld: Je huis schoonmaken. Je zult eerst alles eruit moeten stoffen om het huis echt schoon te krijgen. Dat is met lichaam en geest hetzelfde.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar BEWUST werkende (holistische)dierenartsen en homeopathische werkende (dieren)artsen omdat deze het dier en de mens als geheel zien. (lichaam en geest zijn één). Omdat deze het welzijn van de hond en de mens het allerbelangrijkste vinden en omdat deze (zoals ik het zie) zich niet laten beïnvloeden door de commerciële markt van vaak ziekmakende medicijnen (al is het door de bijwerkingen) en commerciële voeding.

 

Binnenkort een lijst met dierenartsen die openstaan voor veranderingen en ook openstaan om de landelijk erkende (door Raad van Beheer) titertest uit te voeren zodat de honden niet jaar op jaar onnodig gevaccineerd hoeven te worden.  Inmiddels is het al uitgebreid aangetoond dat de gezondheid van honden hierdoor aangetast wordt en honden op termijn door overenten ziek worden. Denk aan epilepsie, verzwakt auto immuunsysteem en veel meer.

Een enting blijkt vele jaren langer werkzaam als ons wordt verteld

 

DIERENARTSEN ALS GEDRAGSTHERAPEUT

Er zijn veel dierenartsen die een advies (oordeel) over het gedrag van de hond geven wanneer ze deze op de praktijk zien of het verhaal  van de eigenaar horen. Helaas totaal ten onrechte en ook ondeskundig krijgt de hond al snel het etiket "dominant | agressief of zelf gestoord" opgeplakt. Wees hiermee voorzichtig en laat je niet beïnvloeden. Vertrouw op je hond en je eigen intuïtie en jouw liefde voor de hond. Laat je dat door niemand afpakken door je bang te laten maken.


Hiervoor wil ik graag waarschuwen omdat dierenartsen onvoldoende kennis hebben en een zeer eenzijdige kijk op het gedrag van honden hebben dat allang achterhaald is.

 

Een hond die gromt of bijt naar de dierenarts is niet dominant maar bang. Hij heeft pijn, voelt zich niet veilig en er hangt dreiging in de lucht (denk aan de angstgeuren bij de dierenarts). Honden reageren op energie. 

Dierenartsen zijn NIET of NAUWELIJKS geschoold in gedrag bij honden en dat is prima. Daarom is hij/zij arts.

 

Mijn wens is een bewust en  verantwoordelijk mens. Iemand die eigen keuzes maakt, zich verdiept, zijn verantwoordelijkheid neemt,  zijn intuïtie en hart volgt (en ook zijn verstand!) en niet zomaar blindelings op het advies van de (dieren)arts | gedragstherapeuten of wie dan ook vertrouwd.

 

Zelf onderzoeken wat het beste is voor de hond is liefde voor de hond en jezelf!