52.250 keer bekeken sinds 2016

 Deze informatie is niet meer helemaal up to date en gedeeltelijk weer wat verouderd voor mij in ieder geval. Voor veel lezers zal het nieuw zijn. Dus geniet ervan. Het is meteen een leuke manier om met mij.."wie is"...kennis te maken. 

 

Ik begeleid mensen en honden sinds 1997. En heb in de hondentrainingswereld zowat "alles" mogen ervaren wat goed was en niet goed was voor de hond en er tussen in. Veel gelukkige honden gezien, maar ook heel veel ongelukkige honden. Ik heb kennis gemaakt met het gebruik van manipulerende, oneerlijke, pijnlijke attributen zoals slipkettingen, fischer disc, werpketting, blafband, pufjesband,  gentle leader, clicker, halti, gentle walker en nog veel meer. 

      

Ik werk NIET met attributen. Ik werk MET DE HOND ZELF. Ik werk NIET om de hond onder controle te krijgen. Ik werk om zo groot mogelijk geluk in het samenzijn met de hond te ervaren en

voor de hond een groot mogelijk geluk met "zijn" mens te ervaren op basis van gelijk- waardigheid

Met oog en respect voor de behoeften en het wel-zijn van de hond. De behoeften van de hond staan in mijn werk centraal

 

In de loop der jaren ben ik mij gaan verdiepen in stress bij honden, trauma bij honden, en de psyche en psychologische processen en emoties bij honden voor een dieper begrip. Dit is mijn expertise geworden.

 

Namens alle honden Welkom!

 

Helena Schmets, Energetisch gedrags- en traumatherapeut, Hondenfluisteraar/