Voorbeelden boodschappen via honden. 


Voorbeeld 1
Ik ben (een tijd terug) op zoek naar woning. Via een supermarkt zie een advertentie. Ik bewaar het. Na een maand krijg ik de ingeving daarnaar toe te rijden. Uiteraard is het al verhuurd. Dat was niet de reden dat ik, op dat moment, er naar toe "moest".  
Een hond riep mij, zonder dat ik het bewust was. 
Daar aangekomen loopt een prachtige Weimaraner, jonge hond, met een trainer die filmde op de stoep. De hond had een gentle walker om zijn snoet en hoofd. Hij was in nood. ZIjn vrouwtje was geïrriteerd dat hij niet deed wat moest. Hij moest lopen in het verkeer, want hij was angst aan het trainen. 
De hond was in paniek en bevroor. Wilde niet lopen. Ik zag het tafereel en reed voorbij. De hond keek mij aan.  Ik kom je helpen zeg ik hem. 
Ik rij een rondje en de hond is nog steeds op die plek. Hij wordt gedwongen. 
Hij kijkt me in nood indringend aan. 
Ik zet de auto op straat zodat ze niet verder kunnen.  ik stap uit en vraag wat de bedoeling is? Hij moet lopen zegt de vrouw van de hond. We trainen. HIj is bang.  Ik vraag door of ze weet waarom de hond bang is? Oorzaak is onbekend. Ik geef uitleg. De hond ontspant. Hij komt tegen mij aan staan en schuurt zijn hoofdtuig (gentle leader) tegen mijn been aan van zijn hoofd af! 
Hij is vrij! Ik geef hem healing, met mijn handen (ongezien) 
HIj ontspant. 
De trainer wordt kwaad op mij. Ze moeten verder het kost geld. 
Ik ga terug in de auto en ze lopen samen verder. Steken de straat over. 
Zonder dwang, zonder gentle leader, loopt de hond rustig met het vrouwtje mee.  De hond kijkt  dankbaar en kwispelend naar mij. 
Mijn tranen rollen. Ik hou van de hond. 
Ik ben God zo dankbar dat ik er mocht zijn. 
Ik geef haar mijn kaartje en zeg dat het anders kan.... 

Voorbeeld 2

Mijn partner (van toen) en ik zijn onderweg naar huis, nadat we gewinkeld hadden (een tijd terug) Opeens werd ik geroepen een andere weg naar huis te gaan. 
Ik vraag hem een andere route te nemen. Ik wijs hem de weg. Het sneeuwt en het is super glad op de weg.  We nemen een andere route en toen we van de autosnelweg afgingen richting rotonde, zagen we dat er een ongeluk gebeurd was (zo leek het) Auto's stonden vast, hoop geschreeuw. Ik vraag mijn toenmalige vriend, te stoppen. Hij stopt en ik stap uit. Ik voelde en wist , er is een hond in nood! Ik hoorde stoere schreeuwende mannen rondom een auto die stil stond, 'PAS OP HIJ BIJT!". Nou als ik dat hoor, gaan mijn haren overeind. Dan wordt ik een egel en pittbull.  Ik ren ernaar toe, door alle mensen heen, duw ze aan de kant en zeg dat iedereen weg moet en naar huis moet en de hond met rust moet laten. Dat gebeurde.  Ik zie de hond, totaal in shock en paniek *hij was aangereden. Ik benader hem rustig, aai hem, doe voorzichtig een snuitje om, met een riem van mijn honden die ik bij me had. Ik neem hem in mijn armen (hij stond op de snelweg) en vraag een bestuurder of de in de zijn auto mag op de achterbank. Dat was gelukkig geen probleem. 
Ik blijf bij hem tot hij gekalmeerd is.  Dan komt de dierenambulance. Mensen, schreeuwers, paniekzaaiers zijn weg of ver op de achtergrond. Ik wacht tot de dierenambulance medewerkers zich met alle liefde over de hond ontfermen en hij veilig is. Als ik de ambulance met hond zie gaan, weet  ik het komt goed met hem!  ik bedank me bij God en ik ga trillend op mijn benen en dankbaar terug naar onze auto. 

Voorbeeld 3

Ik had het gevoel dat ik naar een vets place moest. Waar ik niet graag kom. 
Eenmaal aangekomen hoor ik een hond schreeuwen .. door merg en been. 
Ik ga op onderzoek uit en zie een hond, die net geopereerd is, maar waarschijnlijk te vroeg wakker was, (maar de narcose nog niet uit zijn lijf was) op de grond liggen. Men wil dat hij opstaat, maar zijn lichaam kon niet bewegen. Hij raakte in paniek! Schreeuwde alles bij elkaar!  Ik ren ernaar toe. En mag niet bij hem zijn! Ze sturen me weg. De hond kijkt naar mij, smachtend. 
Ik ga op afstand en geef healing. Dan ga ik naar buiten want men wil mij de winkel uit hebben. Ik ga buiten verder. 
Dan 5 minuten later komt de hond, als een wonder,  lopend naar buiten met zijn vrouwtje naar de auto. Hij kijkt me zo diep aan en kwispelt!  Ik wist : nu komt het goed. 

Nadat hun weggereden zijn ga ik ook naar huis. Dankbaar dat God mij daarheen gestuurd heeft en de ik de roep van de hond gehoord heb en mocht helpen. 

Voorbeeld 4

Ik wandel met honden waar ik nooit wandel. Langs een weg.  
Op de terugweg zie ik een hond uit een voordeur schieten, en loopt recht tegen net voorbijkomende, hardrijdende auto aan. 
Ik schreeuw en mijn hart staat bijna stil. Ik ren ernaar toe.
Leg mijn honden ergens veilig vast, en loop naar de hond die beduusd nog staat te staan. 

Samen met het vrouwtje halen we hem van de weg en stellen hem veilig bij de voordeur. Het regent. 
Ik geef hem healing, zijn hoofd, ribben, zijn hele lijf trilt. Hij komt langzaam tot rust. Geen (inwendige) bloeding zo te zien. 
Na rust van de hond, laat ze de dierenarts komen. 
De hond is als een wonder, oke! 
De hond likt mijn  gezicht. I love him so  much! 

Dankbaar en shakend ga ik met mijn honden, kletsnat, naar huis. 

waarschuwing van hond ga niet naar het werk. 

Hond geeft aan mij de dringende boodschap voor zijn vrouwtje door, die op het punt staat naar het werk te gaan, dat ze nog niet mag gaan! 
Ik bel haar en vertel het. Ze is verbaasd. Inmiddels is ze zo ervaren en weet ze dit een goede reden zal hebben. Dus ze verschuift in alle vertrouwen afspraken. 
Vlak erna is er een immense storm waarin, blijkt later, ook op de weg naar haar werk, veel ongelukken zijn  gebeurd.  Gelukkig was ze zo wijs, naar haar hond te luisteren! 

Meer voorbeelden. 

Voedselvoorraad. 

Hond vertelt dat er voedselvoorraad aangelegd moet worden. Enkele dagen later hoor ik de hondenvoeder fabrikant van het hondenvoer dat de hond krijgt, binnen korte tijd gaat stoppen. Het is duidelijk dat de hond zijn vrouwtje vraagt om hem dat eten te blijven geven en voor nu genoeg op voorraad in te kopen.  Zij geeft er gehoor aan en haar hond is blij!