De juiste riemkeuze

 

Er is zoveel keuze wat betreft borsttuigjes, riemen halsbanden etc. Waar doe je goed aan. Ik help je weg:

 

  • Geen rollijn! Deze is niet geschikt omdat de hond voortdurend spanning op zijn lichaam voelt. Daarnaast wordt hij onbewust getraind op de geluiden die dit apparaat maakt. Mocht het een keer per ongeluk uit je hand schieten krijgt hij dit als een raket achter zich aan, Hier kan hij als de dood van schrikken en bijvoorbeeld uit schrik weglopen. Dit heb ik al vaker meegemaakt. 
  • Geen slipketting, stroomband of wat dan ook. Het brengt enorme emotionele, lichamelijke en psychische schade aan de hond toe. Zijn zenuwstelsel en ruggewervels raken beschadigd. Ook bij onverwachte rukken aan zijn nek met een halsband
  • Geen halsband. Hier kun je hem wel aan laten wennen. Maar ik adviseer niet om dat te gebruiken bij het wandelen. Een pup behoort onstuimig te zijn en voordat je het weet geeft hij zichzelf een ruk aan zijn nek wanneer hij uit enthousiasme naar iets toe wilt. 
  • geen gentle walker met dunnen touwtjes en allerlei trucjes om het rustig lopen af te dwingen. Een pup MOET voorop lopen, MOET vrij zijn zijn wereld te verkennen en te leren dat hij zelf keuzes kan maken. Dit voor zijn gezonde emotionele en psychische ontwikkeling wat zijn gedrag ten goede komt. 

Wat wel?

  • mooi, passend en licht borsttuig. Dat is een borsttuig waarbij de oksel vrij is, er geen druk op de schouder ligt, zijn keel vrij is en de hond zo min mogelijk moet meedragen aan gewicht. Soms zie ik bij de hond meer tuigje dan hond. Hoe mooi het tuigje ook is, het is niet prettig voor de hond. 
  • Een riem van minimaal 3 tot 5 meter. Een riem  van minder dan 3 meter is veel te kort. De pup leert dat hij aan de riem zich gevangen voelt en dat is stress waardoor hij gaat trekken. Wanneer de pup vrijheid ervaart wordt het aangelijnd lopen een plezier voor twee. Met je lichaamstaal kun je leren je pup te sturen en zelf de juiste keuzes te laten maken die jij ook fijn vindt! 

Ik heb gekeken naar mooie tuigjes in nederland. Ik zie helemaal geen die mooi past voor de hond. Dus kom ik steeds terug bij

HAQIHANA.  Het is mooi materiaal, deze zijn licht van gewicht, passen super en het oog wil ook wat, het zijn mooie kleuren. Daarbij gaan ze zelden stuk en geeft Haqihana 5 jaar garantie. 

 

Deze zijn, met advies via mij te bestellen of in de webshop (tuigjes) Voor riemen neem contact op of kijk op de site van HAQIHANA