Goede voeding zo belangrijk!

Veel voeding is commercieel. Dat wil niet alleen zeggen dat er goed aan verdient wordt, dat is niet erg want iedereen moet zijn kost verdienen. Nee, Commercieel betekend dat ander belang bij het maken van voer voorop staat dan de gezondheid van de hond. 


ja dat kan geld zijn, zeker. De mens moet tevreden zijn, dus er worden supplementen in verwerkt die de ontlasting beperken en dik maken. De darm lui maken. Om zoveel mogelijk te verdienen worden er goedkope eiwitbronnen in verwerkt die de hond helemaal niet kan verteren. 

 

Een goede brok in Nederland is moeilijk te vinden. Ik heb van alles geprobeerd en uitgetest. Waar ik op uit kom  is Renske (glutenvrij!) en Marengo uit Duitsland. 

 

Vlees heeft mijn voorkeur. honden vinden het heerlijk. Geen rauw vlees. Veel te vaak komt er in een behandeling naar voren dat de hond bacteriën en salmonella meedraagt uit het rauwe vlees (lees LIJK!) van een ander dier wat hij opeet. Nou is dat met de behandeling heel goed en snel te verhelpen maar voorkomen is beter dan genezen. 

 

Hier een link naar het Renske vlees voor pups.