onrust

Honden die onrustig zijn in hun gedrag, voelen zich ook innerlijk onrustig. Meestal door iets waar ze zelf geen controle over hebben. Dat kan ziekte zijn, pijn zijn, honger zijn, darmkrampen zijn, jeuk zijn. Ook entiteiten, hiermee bedoel ik, energieën van andere mensen en dieren, evt ook van overleden mensen en dieren en ruimtes (dierenartsenpraktijken) kunnen hem beïnvloeden. Die invloed kan zo sterk zijn dat de hond zichzelf niet meer is. Uit onrust kan hij zich gaan bijten, waardoor het lijkt alsof hij jeuk heeft, terwijl het stress is. Wanneer er vreemde energieën in het spel zijn, weet je dat omdat je ook je hond niet meer echt kunt bereiken. 

Ook voeding kan onrust veroorzaken net als de middelen waarmee we vlooien en teken bestrijden. Ik adviseer om dit op zo natuurlijk mogelijk manier te doen. Het is niet meer nodig om chemische middelen te gebruiken en ook niet om ieder jaar te vaccineren. Er zijn veel alternatieven die veel gezonder zijn. 

 

Heeft je hond last van onrust?

 

Ga dan niet trainen om die onrust weg te krijgen. Dat is meestal de eerste stap die mensen zetten. Dat brengt de hond en jullie samen verder van huis. Zoek iemand of kom langs zodat we kunnen onderzoeken waar die onrust vandaan komt. Dat is zo belangrijk om te weten. Dat kun je aan de buitenkant niet zien. Daarna kun je gericht en bewust verder met stappen zetten die nodig zijn. 


Wat je altijd kunt doen is de natuur op zoeken. De natuur geeft  rust en zuivert. Zoek wel natuur op waar je hond zich ontspannen kan en het rustig is. Of aan het water? En andere tip wat ik je kan geven maak je ruimtes in huis schoon met Salie of Wierook. En je hond ook. Dat heet energetisch reinigen.  Dat kan al heel erg helpen samen met een rustgevend muziekje en/of meditatie

Let ook op je eigen onrust

Waar ben jij geweest vandaag? Tussen veel mensen? Neem jij onrust mee naar huis of rust? 

Je hond voelt dat en reageert op de energie wat hij bij jou voelt. Neem gewoon even kort de tijd even zelf tot rust te komen voordat je naar binnen gaat. Neem ook even de tijd voor je hond als je thuiskomt, voordat je email- telefoon gaat checken of wat anders gaat doen. Waarschijnlijk heeft je hond al heel wat uren op je gewacht en hij mag zijn vreugde uiten door op te springen. Het is zijn liefde voor jou. Neem hem die niet af.

 

Hardnekkig misverstand: CASTRATIE ALS OPLOSSING

Een hond die onrustig is moet meteen of op jonge leeftijd gecastreerd worden.

 

Ik zou dat nooit adviseren. Door castratie ontstaat nog meer stress. Iedere operatie is stress. En stel dat de hond onrustig is omdat hij zich onzeker of angstig voelt. Een castratie bij een onzekere hond werkt averechts. Het beetje stoerheid en mannelijkheid wat hem op de been houdt,  wordt dan weggehaald.  Meer onzekerheid en onrust is het gevolg. Hij verliest zijn eigen identiteit en kan niet langs de natuurlijke weg volwassen worden. 

 

Zijn er veel loopse teefjes in de buurt dan is dat een probleem. Zoek in de loopsheid tijd gebieden op waar natuur is in plaats van  waar veel honden zijn. Daar help je je hond al veel mee vooruit. Een chemische castratie of chip kan even uitkomst bieden. Mijn ervaring is dat deze weer veel gezondheidsproblemen als bijwerking met zich meebrengen en gedragsverandering zoals agressie. Hmmm daar kom je dus ook niet verder mee.  Er zijn op natuurbasis mogelijkheden die hond te ondersteunen . Een hond kan ook verliefd zijn en het zou erg zijn wanneer hij daardoor zijn mannelijkheid moet gaan missen...….