OUDERE SENIOR HOND

De ouder wordende hond veranderd en krijgt andere behoeften. Eerst kon hij goed alleen zijn nu niet meer. Hij gaat minder goed zien, krijgt pijntjes en hoort minder goed. Dat doet een beroep op zijn zelfvertrouwen. Het is belangrijk zijn gezondheid en weerstand zo optimaal te houden en hem de ruimte te geven te laten zien wat emotioneel op zijn hart ligt. Vaak hebben oudere honden ons heel veel te vertellen. Dat komt de vitaliteit ten goede. 

 

In de coaching volgen wij zijn fysieke als ook zijn geestelijke gezondheid op de voet. Hierdoor hoeft hij zeer waarschijnlijk minder naar de dierenarts. En dat is fijn voor hem. Daarbij krijgt u ook begeleiding met zijn gedrag, afgestemd op zijn behoeften. Er zijn altijd mensen die de hond wegdoen op bejaarde leeftijd vanwege de intense zorg die het kan meebrengen. Er zijn mensen die de hond laten inslapen omdat hij teveel zorg gaat vragen en men de tijd of het geld er niet voor heeft. Dat is heeel erg triest.

 

Een ding kan ik zeggen: LIEFDEVOL Zorgen voor de ouder wordende hond is het mooiste en meest dankbare wat we voor de hond kunnen terugdoen nadat hij er zijn hele leven onvoorwaardelijk voor ons is geweest. Ze hebben zich hun hele leven aangepast, liefde gegeven. Liefde terug krijgen als hij t nodig heeft is wat hij verdiend en recht op heeft.