Super belangrijke informatie over de EMOTIONELE ontwikkeling van pups, die je niet mag missen!

Verder een artikel over een seminar met Turid Rugaas

Turid Rugaas is een wereldberoemde spreekster en schrijfster. Mijn kennismaking met haar heeft mij en mijn toenmalige kijk en werkwijze met honden drastisch veranderd en vooral is Turid Rugaas een van mijn grootste inspiratiebronnen.

 

In het door mij georganiseerd seminar van 2010 in Heerlen, was Turid Rugaas mijn gast. Nav van dit seminar met als onderwerp de "opvoeding van puppys en jonge honden", heb ik een samenvattend artikel geschreven op verzoek van het landelijk vakblad van Onze hond in april 2011.

 

Het is heerlijk weer de nodige bijscholing en inspiratie op te doen en vooral ook om mijn kennis, mijn overtuigingen en mijn ervaringen opnieuw bevestigd te zien. 

Wij mensen willen te snel met de opvoeding van onze pups en jonge honden, wij verwachten teveel en eisen te veel in te korte tijd. Dit werkt juist averechts: we stimuleren juist de psychische en emotionele onbalans en daarmee het "probleemgedrag" bij de hond op lange termijn. Puppy's worden niet volwassen geboren. Dat zijn ze pas met 3 jaar!

 

Lees onderstaand artikel voor meer inspiratie.

 

 

 

Download
OVER DE OPVOEDING VAN PUPPYS EN JONGE HONDEN
Seminar Turid Rugaas puppys & jonge hond
Adobe Acrobat document 246.7 KB
Turid Rugaas, seminar Auberge de Rousch te Heerlen. 2010. In samenwerking met Helena Schmets. Calming Signals, Puppys and Young Dogs
Turid Rugaas, seminar Auberge de Rousch te Heerlen. 2010. In samenwerking met Helena Schmets. Calming Signals, Puppys and Young Dogs