Een pup wordt puber rond de 7 maanden. Dat kan duren tot hij 10 jaar is wanneer hij al op jonge leeftijd gecastreerd wordt of de teef gesteriliseerd wordt. Er wordt hem dan de kans ontnomen om zich tot volwassen hond te ontplooien. 

 

Ik zou dat nooit aanraden. 

 

Een Puber heeft net als een pup veel rust nodig. Hij is snel overprikkeld. Hij is super nieuwsgierig en levenslustig als het goed is en wil overal tegelijk naar toe en ontdekken. Dat is heel erg leuk maar als je daar steeds aan toegeeft leidt dat tot problemen met het een overbelast zenuwstelsel. 

 

Dat ga je merken doordat de hond geirriteerd raakt, niet meer zijn rust vind en onrustig is, niet eet of teveel eet en afvalt. Zijn schildklier kan ook hierdoor ontregeld raken evenals zijn hormonen die het toch al lastig hebben. 

 

Veel puberhonden komen in het dierenasiel terecht, onnodig, omdat ze niet meer te hanteren zijn. Ze hebben gewoon niet het juiste begrip  gekregen. 

 

Geniet van de puber hond, vooral van zijn niet luiseren, zijn grenzen die hij probeert te stellen, zijn uitdagingen.... 

geniet daarvan, straf hem niet, beloon hem ook niet. Maar heb hem lief., respecteer hem in zijn levensfase.

Denk aan hoe het was toen je zelf puber was. 


Wat had je nodig?
Geef dat je hond. 

 

Oh ja,  ga niet op cursus. veel te moeilijk voor hem. Ga lekker in de natuur samen met je hond op ontdekking of op bed liggen uitrusten. doet ons ook goed. Dat neem je voor altijd mee. Straks als hij senior is en je ligt weer samen met hem te genieten denk je nog vaak terug aan die momenten.