spiritueel?

zweverig...uhhh nee hoor.

Wat is dat spiritueel. Bij sommigen roept het enorme weerstand op en anderen omarmen het. Voor iedereen heeft het een andere betekenis. Spiritueel is voor mij niet zweverig zoals sommigen denken. Spiritueel is voor mij

  • Je hond (en jezelf)  zo vrij mogelijk laten om te laten zijn wie hi/zij is.
  • vertrouwen hebben dat er , hoe dan ook, altijd oplossingen zijn (positieve mindset)
  • vanuit liefde en respect voor elkaar met elkaar omgaan. mens-mens maar ook mens-dier en mens-natuur
  • openstaan voor energetische benadering in de zin  van dat we met elkaar verbonden zijn. (probeer maar eens vrolijk te blijven als de ander voortdurend geirriteerd is, dat is energie)
  • jezelf liefhebben
  • voor mij is het ook het verlangen hebben mezelf beter te leren kennen en mezelf te ontwikkelen. De dagelijkse levensschool

 IK: 

Zelf zie ik mij als heel spiritueel omdat ik al vanaf kind wil weten WAAROM er iets gebeurd en ook aanvoel wat er in de hond en andere dieren omgaat.Daarom voel ik me enorm betrokken. Dat is idd wel eens lastig. Zeker in het verleden geweest. Nu ben ik bewust en kan ik er ook bewust mee omgaan.  Ik wil altijd alles begrijpen. HET WAAROM bij honden. Waarom blaft hij? Waarom trekt hij aan de lijn? Waarom bijt hij? Waarom??? fascineert mij enorm. Dat is de basis geworden van mijn werk. Op alle waarom vragen komt een antwoord in de HEART TO HEART BEHANDELING.  Inmiddels heb ik daardoor heel veel kennis opgedaan. 

Het WAAROM is  helemaal niet spiritueel eerder leergierigheid. Alles willen weten. Het is heel praktisch en inzichtelijks informatie om in het dagelijkse leven mee  verder te kunnen. Uiteraard wel vanuit liefde en gelijkwaardigheid en volwaardigheid. Zeker niet vanuit dwang, controle of dominantie. Dat is niet liefdevol en dus niet spiritueel zoals God het bedoeld heeft.

 

Ik heb een afkeer van geweld en agressie en medelijden met de mensen die dit nodig hebben in hun leven om zich veilig en gezien te voelen of dit geleerd hebben. Mensen die agressie gebruiken hebben zelf vaak veel pijn. Honden die agressief zijn, zijn of een spiegel van de omgeving, of hebben slechte ervaringen en geen vertrouwen meer. Door agressief te reageren zorg je ervoor dat je mens en dier op afstand houd. En dat geeft "veiligheid". Als je het zo ziet, begrijp je hoe groot de psychische nood is. Wat niet wil zeggen dat ik agressie bij mensen stimuleer of goedpraat. Integendeel. Ik vind dat deze mensen hun verantwoordelijkheid zouden moeten nemen om te onderzoeken WAAROM ze het zo nodig hebben. Ik weet zeker dat de hond hun erbij helpt daarachter te komen. 

 

De hond is een liefdeswezen. Hij is een en al liefde. Hij smeekt om begrepen te worden door de mens. Echt gezien te worden door de mens in deze stressvolle en door de door het hoofd bezette mensenwereld. De hond wil liefde, verbinding, vertrouwen, vreugde en plezier met ons delen. Dat zouden we bijna vergeten. 

 

Dat is mijn spirituele doel. VREUGDE, LIEFDE EN PLEZIER WEER TERUGBRENGEN IN HET LEVEN VAN JOU EN JE HOND. 

HONDEN BRENGEN KLEUR IN JE LEVEN , als je dat toelaat. 

De natuur is zoals ze is. Dat is voor mij spiritueel