GASTENBOEK.

Je kunt hier een reactie achterlaten en/of delen. Leuk!

Commentaren: 20
 • #20

  Monique (dinsdag, 15 september 2020 19:20)

  Bedankt Helena voor het bijzondere "geschenk" aan mij en mijn hond:
  we zijn weer in liefde verbonden met elkaar �
  Wij waren elkaar kwijtgeraakt en lichamelijk ging het ook niet zo goed met ons. Een telefonische healing ondersteund met Vita producten heeft ons weer samen gebracht. Wat een bijzondere ervaring om dit samen in de veilige en vertrouwde thuisomgeving te doen. Ik kan het iedereen aanraden, geef jezelf en je hond dit kado!

 • #19

  Caroline Cornelis (dinsdag, 26 maart 2019 17:24)

  In 2017 - 2018 volgde ik de jaaropleiding "Puppy, ik heb je lief" coach. Via een mede-cursist van de opleiding acupressuur zag ik de advertentie betreffende deze cursus, en voelde meteen dat dit iets was voor mij !! Ik had al redelijk wat gelezen over de emoties bij dieren, hun innerlijke, enz.... en wist ook wel dat de hond ons vaak de spiegel voorhoudt. Maar lezen of een cursus volgen maakt toch nog wel een groot verschil in mijn ogen, dus ik schreef me in en volgde de cursus ! Wat heb er ik eruit geleerd ????? Bewustwording !!!!!!! Bewustwording vooral naar mijn eigen toe, mijn eigen gevoel leren aanvaarden en er vooral in geloven want meestal dacht ik ..... die andere zal het toch wel beter weten dan ik. Later bleek dan dat mijn gevoel juist was, maar door geloof te hechten aan andere meningen heeft het de hond veel schade berokkend !!! Ook wat betreft de lichaamstaal, de manier van communiceren van de hond met de mens, heeft me stappen verder geholpen waardoor ik nu kan inschatten waar de hond zijn grenzen legt en wat hij me wil vertellen !!!!! Het energetische werk, de healingen enz ..... brachten mij nog veel dichter bij mijn honden (en ik stond al dicht bij mijn honden) !!! Kortom, een echte aanrader voor iedereen die een dieper contact zoekt met zijn hond (dieren) , en ook als mens die wil groeien in zijn eigen kracht !!!!

 • #18

  Chris en Ria. (vrijdag, 05 oktober 2018 17:52)

  Lieve Helena.
  Wij hebben hele goede ervaringen met de behandeling die jij 7 juni gaf voor de hond Arie van onze zoon en schoondochter.
  Een combinatie van negatieve belevenissen van vuurwerk loopsheid en kennelhoest tegelijkertijd, bleef over een zeer gestreste bullmastiff.
  Na de healing is ze nu weer de hond die veel sneller hersteld van wat er buiten gebeurt. Doordat de stres verdween en haar weerstand stukken verbeterde is ook het bezoek aan de dierenarts niet meer nodig geweest.
  Zelf hebben we er ook veel van opgestoken, veel meer de hond de hond laten en niets moet.
  Al met al zijn we er met z'n allen en zeker Arie heel erg blij mee.

  Helena je bent een kanjer!!
  Liefs Chris en Ria.

 • #17

  Bianca (maandag, 28 mei 2018 18:36)

  Nadat een van mijn honden betrokken was bij een bijtincident, met zeer verdrietige afloop, hebben we een behandeling gehad bij Helena. Ik sta nog steeds versteld van het effect dat deze behandeling vrijwel direct op ons had. Het heeft geholpen om het gebeurde een plekje te geven en het vertrouwen in elkaar weer terug te vinden. Tegen mensen die ietwat sceptisch tegenover spiritualiteit staan en twijfelen of Helena's aanpak iets voor ze is, zou ik willen zeggen: geef het een kans, geef jezelf eraan over. Er kan zoveel moois voor jou en je hond uitkomen

 • #16

  Helen (maandag, 28 mei 2018 17:55)

  Ik was al een tijdje zoekende naar een cursus die me meer inzicht gaf in de relatie tussen mens en hond. Vele opvoedingsmethoden voelden niet juist aan en bleven te oppervlakkig.
  Toen kwam het boek van Helena (Stress bij honden) en haar fantastische online cursus Heart to Heart op mijn pad. Ik voelde meteen dat dit een methode is vol liefde en met aandacht voor wat nu echt het beste is voor de hond. Zeker een aanrader voor wie vanuit liefde en respect een betere omgang wil met deze fantastische schatten!

 • #15

  Judit Andringa (maandag, 28 mei 2018 17:51)

  Wat ben ik ontzettend blij met jou online cursus!
  Het voelde totaal niet onwennig, eerder als thuiskomen. Zo lekker om alle regels overboord te gooien! Het is bijna jammer dat ik het niet 12 jaar terug heb ontdekt, maar goed zo lopen die dingen. Lieve Groet, Judit

 • #14

  Benedicte (woensdag, 23 mei 2018 19:01)

  Ik wil je bedanken voor de mooie online cursus. Ik ben nog net niet halverwege, heb door mijn opleiding en werk amper tijd voor iets anders. Maar ik ga stapje voor stapje. Heel waardevol en liefdevol zoals je alles meegeeft, genoeg huiswerk voor het komende jaar! Helemaal fijn. En we hebben de tijd hè, het komt niet op een weekje.

  Veel liefs

  Met vriendelijke groet, Bénédicte

 • #13

  Marianne en Leendert van Bree (maandag, 18 december 2017 16:49)

  Helena,
  We wensen jou fijne feestdagen en willen jou tevens bedanken voor de begeleiding
  van onze Loesje.
  Dank zij jouw goede en fijne tips hebben wij veel geleerd hoe
  je met een puppy omgaat.
  De persoonlijke benadering van Loesje en ons hebben wij als zeer prettig ervaren.
  Hebben nu nog veel baat bij jouw tips.

  Groetjes, Marianne, Leendert en Loesje.

 • #12

  Maria Engelen (dinsdag, 04 augustus 2015 10:45)

  Een prachtige en erg duidelijke video-presentatie. Ik ben helaas niet in de gelegenheid om naar de info avond te komen in augustus, wat ik erg jammer vind. Ik heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief, dus wie weet komt er nog eens zo'n gelegenheid en dan probeer ik zeker van de partij te zijn.
  Voor jou heel veel succes en geluk met de honden en hun baasjes, heel mooi werk.
  Groetjes
  Maria Engelen

 • #11

  wilmabrasse (woensdag, 17 juni 2015 16:28)

  Helena, ik wil je graag namens Angel en mij bedanken voor alles wat je het afgelopen half jaar voor mij en mijn trouwe viervoeter gedaan hebt.
  Dankzij jouw kennis en professionaliteit heb ik Angel weer terug, zijn angst en onrust is weg.
  Dankzij jouw begrip, ervaring, en warmte heb ik mezelf weer een beetje terug gevonden, je hebt me dingen aangereikt die me aan het denken zetten en waar ik in mijn leven mee vooruit kan. Het is fijn om mensen zoals jij tegen te komen in het leven.

 • #10

  Frans Collaris (maandag, 23 februari 2015 17:27)

  Jazzy's angsten en onrust.
  Na een paar ervaringen met honden gedragstherapeuten zijn we in contact gekomen met Helena.
  Helaas waren onze vorige ervaringen met gedragstherapeuten niet zo geweldig. Alles vanuit dominantie en dat paste absoluut niet bij onze hond dus hebben we Helena ingeschakeld. Het eerste thuisbezoek stonden we al versteld en bleek onze hond (Toller)die nu iets ouder is dan 1,5 jaar zijn rust niet te vinden.Ook viel ze uit naar andere honden, na een paar energetische behandelingen ( met druppels) en gedragstherapie wat ik eigenlijk niet zo wil noemen is het gedeelte rust zeer zeker verholpen. Aan het uitvallen zijn we nu hard aan het werken maar ook hier zijn al grote stappen gemaakt en is dit veel minder. Helena heeft ons geleerd om anders naar de hond te kijken en te zorgen dat de hond ten allen tijde op ons kan vertrouwen en dat we de hond ook weet dat we haar door de situatie heen helpen waardoor er een hele sterke band is gegroeid tussen ons en de hond. Helena heeft niet alleen de hond geholpen maar ook ons geleerd hoe het ook anders kan met liefde en aandacht en zonder dominantie en dit bleek wel te werken bij onze Jazzy. Ik ben inmiddels zeer trots op onze hond en voel me zelfverzekerd in zo'n rotte situatie van uitvallen naar andere honden. Tevens is het boek"Kalmerende Signalen"van Turid Ragaas een echte aanrader Helena Harstikke bedankt Monique en Frans Collaris

 • #9

  Erna Rijs (woensdag, 26 november 2014 13:25)

  "voor mens mét hond" --> Mooi!! :) Duidelijke website! We hebben elkaar nog niet ontmoet maar het feit alleen al dat ik lees dat je hond mag zijn zoals hij/zij is en het baasje geen commandant hoeft te worden spreekt al erg aan en geeft vertrouwen dat je met liefde en geduld veel kunt bereiken...
  Veel geluk en succes gewenst!

 • #8

  Wendy (donderdag, 28 november 2013 16:33)

  Lieve Helena,
  wat een mooie intenties!
  Jij kan mens en hond samen doen schitteren in de mooiste "colours" die ze in zich hebben.
  Veel succes en veel liefs,
  Wendy, Bart, An-Sofie, Marie en vooral Lizzy en Yoko

 • #7

  Cissy, Eddie en Raico (donderdag, 28 november 2013 15:56)

  Wat een mooie nieuwe start: spiritueel centrum voor mens en hond! Helemaal goed en helemaal jou! Het is fijn om middels je lessen een nieuwe blik te hebben in omgaan met je hond. We merken het aan onszelf en al helemaal aan Raico. Want wat is er nu fijner dan een hond die zich gelukkig en blij voelt. Daar worden we zelf ook blij en gelukkig van! Veel liefs van ons allemaal.

 • #6

  BEWN (dinsdag, 15 oktober 2013 13:09)

  zinvol zonder geweld

 • #5

  Rob en Nicolle (zondag, 01 september 2013 23:27)

  Dag marleen,

  Deze website BEN jij.
  Je ziet Arrow en ons weer terug op de komende cursus. Heerlijk om op een bijzondere manier met onze hond bezig te zijn. We snappen hem bijna :-)
  Succes en geluk met alles wat je doet!

 • #4

  Nelleke Sterrenberg (dinsdag, 23 oktober 2012 16:38)

  Hallo Marleen
  Het is alweer meer dan drie jaar geleden dat ik met mijn allerliefste schat Angel bij jou terechtkwam omdat ze voor iedereen doodsbang was, gedragsproblemen had en zich overduidelijk niet gelukkig voelde. Ik vergeet nooit meer wat er toen gebeurde. De hond gaf aan dat ze het liefst in de auto de sessie met jou wilde hebben. Daar wist jij mij allerlei dingen uit het verleden van Angel te vertellen die ik jou nooit had verteld. Ik stond perplex. Vanaf dat moment,al na de eerste sessie, is Angel een stoere, vriendelijke en zeer sociale hond geworden met een enorme hoeveelheid speelkameraden en een grote mensen fanclub omdat ze zo vriendelijk is! En dan te bedenken dat ze werkelijk niets durfde en altijd met de staart tussen de benen liep. Allemaal dankzij jouw aanpak! Een betere reclame kun je je niet wensen.
  Het doet me dan ook goed om te zien dat er weer een mooie website is en dat jij er weer helemaal bent! Veel succes en tot gauw! Lieve groet Nelleke en een grote knuffel van Angel!

 • #3

  Lilly (woensdag, 03 oktober 2012 09:46)

  Lieve Marleen,

  Wat een prachtige website!
  Van harte proficiat met je nieuwe start en heel veel succes met je werk! Het straalt kennis, wijsheid,innerlijke rust en plezier uit, vaardigheden die jij ruimschoots tot je beschikking hebt !!!

  heel veel liefs Lilly

 • #2

  Marieët de Roos (woensdag, 03 oktober 2012 09:28)

  Lieve Marleen,

  Heel veel succes met Natural Doglife. Ik heb in 2006 een leerzame en levensverrijkende tijd gehad. Het heeft mij geholpen de moeilijke jaren die volgden door te komen, want met de kennis die ik toen opgedaan heb help je niet alleen de honden maar ook jezelf.

  Heel veel Liefs en Succes toegewenst.
  Marieët en Godfried

 • #1

  christel graff (zaterdag, 08 september 2012 23:46)

  Ik ben vandaag met dico voor eerste keer bij de puppy party aanwezig geweest, wij vonden het heel interessant, en ook leerzaam, en heb gemerkt hoe belangrijk het ook kan zijn om rust te brengen zowel in jezelf als in de hond. Vond dat erg indrukwekkend. En hoop nog eens een keer ergens aan deel te kunnen nemen. Bedankt voor deze leuke middag. Groetjes christel en dico.