De hond is niet zijn gedrag

Gedrag is slechts de buitenkant. Gedrag is een uiting van een emotie, een onvervulde of vervulde behoefte. Gedrag laat zien hoe je je voelt en wat er in je omgaat. Gedrag wordt nog veel te veel geassocieerd met gehoorzaamheid. ALLE GEDRAG IS EEN UITING VAN WAT ER IN DE HOND LEEFT. 

 

En daarom heeft alle gedrag het recht om er gewoon te mogen zijn. Het maakt deel van je hond in wie hij is. 

Net zoals ik mij anders gedraag wanneer ik mij emotioneel in balans voel dan wanneer ik mij ziek en moe voel, zo hebben honden dat ook. Honden zijn niet anders dan mensen wat betreft hun psyche- ziel en behoeften. 

 

Gedrag is zo enorm interessant en biedt een open deur voor een diepere verbinding met je hond. Als je de moeite neemt om zijn gedrag ECHT te gaan begrijpen gaat een wereld voor je open. En voor je hond! 

 

Wij mensen denken altijd als de hond zich maar goed gedraagt dan gaat alles goed. Het tegendeel is waar. 

 

Juist door op gedrag te focussen, ga je de hond voorbij. Zijn gedrag wordt gezien maar niet wie hij is. Mijzelf is dat ook gebeurd. 

 

Gedrag laat zien wat er in je hond omgaat, zoals ik al schreef, met vervulde en/of onvervulde behoeften en emoties. Gedrag laat ook zien of hij lichamelijk gezond is. Leer hierover meer. 

 

In mijn coaching en ALLE cursussen leer jij je hond 100% beter kennen, Voorbij zijn gedrag! Echt in wie hij is. Een hond heeft altijd een reden waarom hij iets doet of niet doet. Alleen met begrip en liefde kun je naar elkaar toe groeien en hem geven wat hij nodig heeft. 

 

Klik op de foto als je meer wilt weten over.... 

Gedrag van de senior hond

Gedrag van de herplaatste hond

Gedrag van de Puppy hond naar zijn puberteit en volwassenheid