Gezondheid, gedrag en emoties

Geef de hond een stem

Alleen dan kan hij gelukkig zijn

Emoties bepalen de gezondheid en gedrag

Honden ervaren gelijke emoties als mensen. Daar zijn onderzoeken naar gedaan. Niet alleen honden maar veel meer dieren. Alleen honden uiten deze emoties en gevoelens anders dan wij mensen doen. En daar ligt het probleem. 

Want honden uiten hun emoties met blaffen,  trekken aan de lijn, vernielen, wegrennen, graven, bijten, opspringen,  grommen etc. Eigenlijk met alles wat wij geleerd hebben niet toe te staan en als ongewenst te zien.  Met een beetje pech wordt hij ervoor gestraft. Met veel geluk mag het er zijn. 

Emoties die onderdrukt worden, omdat het niet veilig is deze te uiten, gaan in het lichaam vastzitten. In de buik, in het hart, in de nieren, in de keel. Iedereen kent de uitdrukking een brok in de keel, een knoop in de maag. Nou honden hebben dat ook. 

Bij een energetisch onderzoek en behandeling kijk ik in eerste instantie naar de emoties van de hond. Welke zijn dat? en waar liggen ze opgeslagen? Wat zegt de hond zelf wat hij nodig heeft om die emoties te laten leven en eruit te laten? 

Als dat duidelijk is, en de hond ook energetische hulp krijgt in de vorm van supllementen, kan de hond ook lichamelijk opknappen. 

Andersom is niet mogelijk. Dan is het symptoom bestrijding. Wat voor even heel goed en fijn voor de hond kan zijn maar wat niet het echte probleem wegneemt. 

Een hond kan bijvoorbeeld trauma uit het verleden meedragen waardoor hij nu hartproblemen heeft omdat hij zich niet kan ontspannen en veilig voelt. Door aan de  ene kant aan zijn bestaansveiligheid te werken en tegelijk energetisch zijn hartkracht en functie te versterken kunnen problemen met het hart op natuurlijke wijze verbeteren en genezen. Belangrijkste is dat de hond zich weer veilig voelt. 

Emoties hebben invloed op oa het brein en organen functie. 

Deze op hun beurt bepalen weer de hormoonhuishouding.

 De hormoonhuishouding heeft weer invloed op de emoties en het gedrag. 


Lichaam geest en emoties zijn met elkaar verbonden en kunnen niet los van elkaar gezien worden.