Start: 11 mei 2019

Voor de tweede keer start de Heart to Heart hondencoach opleiding. Deze keer in het voorjaar van 2019.

Ik vind dat het tijd voor ALLE instructeurs is om gehoorzaamheid achter je te laten. Hond en mens zijn er niet mee gebaat. Het is ouderwets en niet meer van deze tijd.  Mens en dier hebben behoefte aan liefde en verbondenheid. Gehoorzaamheid staat dit in de weg. 

 

Natuurlijk lijkt het op succes als de mens tevreden is als de hond goed luistert. Maar is dat waar je voor je gaat? Is dat wat je wilt? is dat wat je blij maakt? Is dat je roeping en stem van je hart om de hond te dresseren? of lief te hebben? 

 

Ik kan me niet voorstellen dat je als hondenliefhebber blij wordt om de mens te leren de hond te dresseren. Tenminste niet als je echt van honden houdt. Want als je echt van honden houdt en van jezelf dan wil je niet de hond leren gehoorzamen zodat de mens tevreden is. Dan wil je dat de hond gelukkig is omdat hij gewoon vrij mag zijn in zijn leven door te zijn wie hij is. Dan leer je de mensen dat gehoorzaamheid niet gelukkig maakt en dat er totaal andere wegen zijn die veel meer geluk en verbinding tussen hond en mens brengen!  En een hond die ontspannen is, zich begrepen voelt zal ook geen of veel minder snel agressief reageren. Met ontspannen honden in de maatschappij en liefhebbende mensen wordt de MAG test overbodig en kunnen we zoals God het bedoeld heeft gewoon liefdevol met elkaar samenleven. 

 

Een illusie ? NEE, zeker niet.  Het is de keiharde realiteit. Een illusie is het feit dat wij instructeurs zo getraind ( en gehersenspoeld) zijn dat we denken dat we met de controle over het leven van de hond, het leven van hem beheersen en zo ongelukken voorkomen.

 

CONTROLE OVER HET LEVEN VAN DE HOND WILLEN

MET GEHOORZAAMHEID ALS OPLOSSING

IS DE ENIGE ILLUSIE DIE ER IS.

 

Aan deze intensieve en ook confronterende opleiding kunnen maximaal  7 mensen zich inschrijven. Zodat optimale begeleiding gegarandeerd is. 

 

Wat krijg je: 

 • Een heel andere mindset
 • Unieke kennis uit eerste hand (dwz van de hond zelf (kennis uit alle healing behandelingen van de afgelopen 10 jaar) en uit mijn 21 jarige ervaringen als instructrice in hondenland, en hoe ik het andere ben gaan doen.
 • Kennis over een andere kijk op gedrag - gezondheid en prachtige samenwerking daartussen. Een holistiche visie. Hoe liefde de balans op een gezonde manier in stand houdt en hoe controle en macht deze balans verstoord en wat de  gevolgen zijn voor hond en mens.
 • Meer zelfkennis en zelfheling om vanuit je hart te  gaan leven, denken en werken zodat je zo zuiver mogelijk met hond en mens kunt verbinden en de mens kunt leren, net als jij, zich ook uit liefde met zichzelf en de hond te verbinden. 
 • Inspiratie voor lessen en/of coaching met je eigen talenten die uniek zijn. Dus er is nooit concurrentie!
 • 14  lesdagen, waarvan 6 weekenden en 2 zondagen.

Neem geheel vrijblijvend contact op als je meer over de HEART TO HEART opleiding wilt weten.

Tel: 06 24 10 98 77

Kosten zijn:  Euro 1750,00  VOOR HET HELE JAAR.

bij aanmelding tot 31 januari 2019.

Daarna : Euro 1950,00 . Het is mogelijk in termijnen te betalen. 

 

 

Ben jij geschikt voor de opleiding?

Ik geef je hier een voorbeeld direct uit het leven zelf. Je kunt met dit voorbeeld kijken en voelen of je dat raakt of niet. Wat het met je doet? Raakt het je? Waar en hoe?

waarschijnlijk is de opleiding dan iets voor jou en ben je op de juiste plek! 

Neem telefonisch contact op als je twijfelt om je motivatie geheel vrijblijvend te onderzoeken. 

 

VOORBEELD: 

 

In de wijk, blaft een Duitse herdershond redelijk veel en fel wanneer er mensen de tuin voorbij lopen. De hond ziet de passanten niet, hoort ze wel. Er zit een mooie haag tussen.  Dat is schrikken voor iedereen die voorbij komt. Via via hoor ik: "voor die hond moet je oppassen, hij is fel. Maar zegt de persoon die mij dat vertelt: "ik moet zeggen, zijn baasje doet erg goed zijn best. Hij oefent en traint zich wezenloos met de hond met gehoorzaamheid. Maar het lijkt  niet te helpen. Ik weet het ook niet. Het is gewoon de hond zelf. Als ik aan de wandel ben zie ik dat hij met zijn hond gehoorzaamheid aan het oefenen is. Hij heeft de hond goed onder controle, moet ik zeggen" Dat hoor ik van iemand die deze man en hond goed  kent. 

 

Dan kom ik iemand tegen waarvan ik vraag of hij de hond wil even wil aanlijnen als ik met mijn honden voorbijkom. De hond is enthousiast en luistert niet naar zijn "hier". Wat is jou conclusie? Hoe zou jij dat aanpakken met hond en man? 

Deze man wordt boos op de hond, diepe overheersende boze stem, en "roept" de hond terug. Hij moet luisteren zegt hij. punt. 

 

Nog een paar statements van mij waar ik achter sta zodat jij een goede keuze kunt maken en weet wat de visie is waar jij voor kiest als je besluit mee te doen: 

 • De hond hoeft niet te luisteren en gehoorzamen. 
 • De hond moet zelf keuzes maken
 • De hond heeft recht op zijn eigen leven
 • Ik pas mij aan, aan de natuur van de hond om hem en ons samen gelukkig en in balans te houden
 • Hondentraining en onderdrukking werkt niet en verwijdert. 
 • Correcties en straf is een vorm van emotioneel en fysiek geweld
 • De hond heeft gevoelens en is een mooie ziel
 • De hond is de spiegel van de mens en is bij ons om ons over onvoorwaardelijke liefde te leren en ons mensen te helpen met spirituele groei en liefdevol samen leven
 • De hond is een goddelijk geschenk in ons leven en moet ook zo behandeld worden. 

 

Ik ben benieuwd wat dit met je doet. Mij maakt het voorbeeld van de Duitse Herder verdrietig. Ik zie dat hier enorme misvattingen het leven leiden waar de hond niet gelukkiger van wordt en zijn mens ook niet. Het kan zo anders. Hoe? Dat leer je in de opleiding!