Ben jij gek? nee hoor! Jij bent niet gek! 


Voel jij je vaak schuldig en niet meer de moeite waard in een relatie of nadat je een relatie hebt gehad. Twijfel je steeds aan jezelf?  Hele grote kans dat je slachtoffer bent van narcistische mishandeling. 

Lees op je gemak door. Het kan confronterend zijn en neem contact op mocht je een afspraak willen. 

Het gevaar en de gevolgen voor je gezondheid van Narcsime 


In contact zijn met en langdurig omgaan op welke manier dan ook met iemand die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft, heeft grote gevolgen voor je geestelijke, lichamelijk en mentale gezondheid. Aan de gevolgen voor het slachtoffer wordt weinig aandacht en bekendheid gegeven en vaak, door onwetendheid, ontkend door hulpverleners.

het  is dramatisch en zeer vernietigend.

Wat gebeurd er? 

Gaslighting brainwashing en plotselinge woedeuitbarstiungen en passieve agressie. 

Dit kenmerkt de  communicatie met een narcistisch iemand. HIj of zij.
Dit wordt gebruikt om zijn gesprekspartner, levenspartner, zakenpartner etc bewust mee in verwarring te brengen.
Dat gebeurd op uiterst  subtiele en geraffineerder en sluwe wijze. Zo sluw dat je brein het zelf niet meer geregeld  kan krijgen de logica te volgen waardoor verwarring ontstaat en op de lange termijn zelfs hersenschade kan ontstaan.

Door de verwarring wordt je steeds meer afhankelijk van de ander en zoek je steeds meer goedkeuring en bevestiging die je maar soms en met heel veel moeite krijgt.  Je verliest je eigen autoriteit en verbinding met jezelf.
Je wordt letterlijk leeggezogen. Er blijft niets meer  van je over.
Daarbij is kenmerkend voor de narcist dat deze altijd liegt en  nooit verantwoordelijkheid neemt.  Hijzij  heeft de ander nodig om zichzelf te voeden en zichzelf te vullen.
Hij./zij kan niet anders. 

Voorbeeld:
'jij was er niet" zegt de narcist verwijtend  en " onschuldig" tegen jou.
Klopt, zeg je: Dat wist je. Ik heb je verteld dat ik er niet kon zijn.
De narcist zegt: " daar weet ik niets van, jij liegt altijd.
Misschien moet je hulp gaan zoeken. Er is iets goed mis met jou.

ander voorbeeld:
 
Je bent eerder thuis van je werk. Je ziet de auto van je partner niet. Je belt hem. 
Waar ben je? Hij zegt "thuis"! 
Jij zegt, daar ben ik, daar ben je niet. 
Hij zegt verwijtend: Je had op je werk moeten zijn, waarom ben jij weer zo vroeg thuis!?  Kan ik dan helemaal niet op je rekenen! Jij houdt je nooit aan afspraken! En hangt op. Als hij thuis komt, verwacht hij dat jij het goed maakt!

___________________________________________________________


De ander gaat denken: ohh? heb ik het dan misschien per ongeluk niet verteld? of niet duidelijk?  Had ik het eerder moeten zeggen aan hem dat ik eerder van mijn werk zou komen? Ik dacht dat ik het wel verteld heb? Maar dat zal dan wel niet zo zijn. Je gaat je verontschuldigen en steeds meer aan jezelf twijfelen als dit dagelijks of meerder  keren per dag gebeurd.  Je wilt de vrede bewaren, je schaamt je en je voelt je schuldig! 

Dit is wat het gevaarlijk maakt en op den duur, tot grote gezondheidsproblemen en burn out kan leiden bij het slachtoffer.

 Zijn/ haar reacties zijn onvoorspelbaar, psychisch ongezond, agressief. Daardoor is het niet veilig zowel voor honden en als mensen als andere dieren. 

 

Slachtoffer?


Je bent en blijft slachtoffer zolang als dat je het zelf niet in de gaten hebt, niet wilt of nog niet kunt doorzien. Geen verantwoordelijkheid neemt  (kunt nemen) voor je eigen gezondheid. Want het is pijnlijk en door de verwarring in het brein en hart is het enorm moeilijk weer helder de realiteit te zien en helder te denken. Daar mag je jezelf begrip voor geven door om hulp te vragen.
kennis  is macht. 
Hulp is Iemand die jou en het fenomeen begrijpt, gespecialiseerd is,  dit fenomeen kent, zelf heeft ervaren en weet hoe je te helpen jou weer zo goed mogelijk, terug bij jezelf te brengen/ begeleiden.
 
Daarna kun je zelf je verantwoordelijkheid terug nemen.
 

Bij de meeste Hulpverleners, ook de zorg, GGZ, praktijkondersteuners, arbo en bedrijfartsen, psychologen,  sociaal psyschiatrisch verpleegkundigen en in de psychiatrie ontbreekt kennis hierover. Men weet wel qua diagnose wel ongeveer wat een  Narcistische persoonlijkheidsstoornis is (in theorie) , maar men weet niet of te weinig wat de gevolgen voor het slachtoffer zijn.
Dat kan ook niet, als je het zelf niet hebt meegemaakt. Hulp zoeken en vooral de juiste hulp vinden is nog niet zo gemakkelijk.  Daarbij is het ook super belangrijk goed te voelen of je op je gemak bent en gehoord en begrepen wordt of juist niet. Anders is het beter verder te zoeken zodat je niet nog meer schade oploopt.

PSYCHIATRIE

Kennis hiervoor zou  wat mij betreft dringend moeten veranderen. 
Ik denk zelf dat veel mensen in de psychiatrie, (Ik heb er zelf jaren in gewerkt!) met burned out, verslaving in feite een slachtoffer zijn van iemand met deze allesvernietigende persoonlijkheids stoornis.  In het verre verleden, ouders, partners of mss zelfs wel hulpverleners in het nu. 
en de (h) erkenning ervan missen, zich machteloos en overgeleverd voelen. 
Door de Mindfucking, brainwashing, 

wordt het contact met je intuitie verbroken en wordt het onmogelijk je innerlijke stem te horen en raakt je brein beschadigt (met onderzoeken aangetoond) 


Je raakt snel verdwaald van jezelf.

Deze verwarring in je hoofd verdoofd je verbinding met je ziel en intuïtie. Het maken van foute keuzes ligt dan voor de hand. 
Heb je een hond? woon je met een hond? 
Wees dan dankbaar, je hond laat je weer zien wat je intuïtie is. 
De hond raakt er niet door in de war. 
Hij hoort geen woorden, maar ziet en voelt de energie achter de woorden. Totaal helder en zuiver. 

Daarnaar luisteren is een nieuwe kompas in je leven om weer terug thuis bij jezelf te komen. 

Zoek je hulp, en wil je met je hond samen weer veilig terug thuis bij jezelf komen? Neem dan contact op, misschien kan ik je helpen.