Honden spreken met emoties en hun zintuigen en hun CONFLICTMIJDENDE taal.

Honden spreken op verschillende manieren. Een mooie zichtbare manier van communiceren is met zijn gedrag en zijn echte hondentaal. De conflict mijdende signalen. De hond laat ons minimaal 31 zichtbare signalen zien waarmee hij aangeeft geen ruzie, maar vrede te willen. Deze signalen variëren van heel subtiel en nauwelijks waarneembaar voor ons mensenoog, tot heel duidelijk zichtbaar en onvermijdelijk waarneembaar.

Honden spreken o.a. met geluiden. Piepen, grommen, blaffen, kreunen en steunen, huilen. Het zijn allemaal manieren waarop de hond uiting geeft aan zijn gevoelens en behoeften. Hij laat zien wat  er in hem leeft. 

Honden praten ook met hun gedrag. Door iets niet te willen maken ze duidelijk wat ze wel willen en dat is ook goed voor zijn mens. Hij weet wat goed is omdat hij instinctief en intuïtief sterker verbonden is dan de mens. Door naar hem te luisteren creëer jij een enorme liefdevolle binding en vertrouwen.

Honden spreken met lichamelijke klachten

Honden spreken via hun lichamelijke gezondheid. Heeft de hond al langer zijn behoeften moeten onderdrukken of staat hij al langer bloot aan stress? Als hier de balans ontbreekt neemt het lichaam het over. Het lichaam zal dan met lichamelijke klachten aangeven waarom de hond uit balans is en waar hij hulp bij nodig heeft om emotioneel weer in balans te komen, met een beetje hulp volgt het lichaam vanzelf.

De hond spreekt met oorklachten, nierklachten, infecties, mank lopen , alles. Het is altijd de moeite waard om zijn klacht te begrijpen zodat je de juiste weloverwogen keuzes maakt. .