Even Voorstellen

Mijn Missie:  

MENSEN LEREN OM VANUIT ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

VAN DE HOND TE HOUDEN

ZODAT DE HOND ER BLIJ VAN WORDT

 

Ik wordt altijd heel erg blij van binnen als ik getuige mag zijn dat de mens heel erg goed voor de hond zorgt en ik zie dat de hond er ook blij van wordt. 

Dat doet goed. 

 

Dat doet gewoon goed. 

Dat hij krijgt wat hij nodig heeft

en gelukkig kan zijn

 

Dat is wat mij blij maakt

dat is mijn passie

dat is mijn "werk"

 

Jou laten ervaren hoe mooi en gemakkelijk het is om 

jouw hond alle onvoorwaardelijke liefde  TE GEVEN die mogelijk is.

 

 

Hallo, mijn naam is Helena Schmets.

 

 56 jaar jong - in de bloei van mijn leven - iedere dag genietend van iedere afslag die het leven mij brengt en die mij hoe dan ook weer dichter bij mezelf en de honden\dierenwereld brengt. Honden \ dieren\ de natuur zijn daarin ALTIJD mijn kompas, spiegel en liefdevolle levensmetgezel.  Zodat ik  op koers blijf. Samen met mijn liefste maatje in een prachtige hondenvacht.

mijn levens reis met honden -samenvatting


Als kind al, waren honden mijn alles. Altijd met ze praten, knuffelen, spelen.

Ik voelde me verbonden met de natuur en alle dieren. Ik zat altijd in de modder, in de bomen, in de weilanden, in de bloemen. Ik was altijd met honden en dieren. Honden waren voor mij geen dieren, maar mijn familie. Het voelde allemaal zo natuurlijk. Niemand begreep mij zo goed als de honden in mijn leven. Helaas zag ik dat honden niet goed begrepen door de volwassen mensen en dat deed mij pijn. En dat wilde ik veranderen. Dat wist ik zeker. Hoe klein ik ook was. Ik was 4. 

 

Ik geloof dat ik toen al de keuze heb gemaakt dat dat anders moest. Want ik wist hoe mooi en hoe fijn het is en kan zijn met een hond en alle dieren. Dat wist ik als kind al. 

Nu de volwassenen nog. Ik vond volwassen stom dat ze dat niet begrepen en niet gewoon zagen. Echt dom vond ik dat. Ik kon dat niet begrijpen. Een ding wist ik zeker: 

 

Volwassenen moesten dat leren... 

DIE ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE 

daar moest ik eerst zelf volwassen voor worden. 

EN dat is NU.

 

Een hele zoektocht. 

Hoe? 

 

Eerst moest ik na de Havo, zorgen voor een goede baan en inkomen. Studeren. Dat ging ik doen. Ik ging volwassenen bestuderen. Want daar begreep ik, net als honden, niets van. 

 

Sociale Academie volgde en daarna de opleiding voor psychiatrisch verpleegkunde. 

Eerst in zuid limburg daarna in de Randstad. 12 jaar hard gewerkt en mezelf ontwikkeld in de mensenzorg- Genoeg ervaring en genoeg kennis over mensen opgedaan  (en over mezelf)

En toen was het genoeg van het leren over mensen! Ik besloot dat ik alles over honden wilde leren en alles wilde leren over hun (innerlijke) leven

Billie kwam uit het asiel in mijn leven. Mijn allerliefste Billie. Mijn eerste Engelse Springer Spaniel. Mijn zoektocht begon. Billie stelde mij voor uitdagingen en bracht mij terug naar mijn hart. Daar waar ik als kind ook was. Hij heeft er veel moeite voor moeten doen. Want in het mensenwerk en  het drukke mensen leven van werken en werken en nog eens werken  was ik flink afgedwaald van mijn eigen hart. 

 

Gehoorzaamheids cursussen  hielpen niet om het geluk bij elkaar te vinden , het deed ons beide steeds meer pijn en met verwijdering tot gevolg. Billie liet mij doen besluiten mijn zoektocht naar dressuur en het  willen oplossen van problemen  te stoppen en een heel andere weg  in te slaan. 

 

De weg  van wederzijds geluk door gewoon met elkaar samen te zijn.

 

WAT EEN RIJK  INZICHT en ERVARING. 

Voordat ik dit inzicht heb kunnen leven en uitdragen zijn er vele jaren overheen gegaan en heb ik nog veel opleidingen, cursussen bij kleine en grote organisaties, in Nederland en in Europa gevolgd. Op zoek naar...... dat wat ik zocht en nergens kon vinden. In die  meer dan 20 jaar heb ik met duizenden honden en mensen mogen samenwerken en mogelijkheden ontdekt. Iedere kennismaking maakte me rijker en hielp mij een stap verder in mijn zoektocht om aansluiting bij de puurheid bij de hond te vinden en mensen te leren hoe ze hun hond de ALLERBESTE ZORG te kunnen geven die er is en zich  onvoorwaardelijke liefhebben herinneren.

 

Dit is mijn drive- zielsconnectie met honden en hier heb ik veel te bieden.

 

CHANNELEN

Dank aan al mijn dierbare  overleden honden ben ik nu in staat om ook boodschappen van honden te channelen, zodat de mens de hond beter vanuit het hart kan begrijpen en uit zijn mentale wereld mag stappen, al is het maar even. Dankzij mijn hele reis en ervaringen met duizenden honden en mensen op mijn pad van de afgelopen 24 jaar, leef ik  mijn kinderwens en droom. 

 

mijn kinderdroom en passie

De volwassene beter kunnen bereiken om ook dat diepe , vervullende eenvoudige en rijke geluk te ervaren met de hond. Gewoon ALTIJD.  Geluk wat voor mij als kind  vanzelfsprekend was, zonder dat ik er iets voor hoefde te doen.

    

      DAT PRECIES DAT, die onvoorwaardelijke liefde, BEDOEL IK.