WIE IS?

HElena is een dankbaar hondenmens, . Dankbaar voor alle ervaringen, ups en downs in haar leven doorleeft samen met haar honden.

Helena Schmets (geboren in 1962) is de oprichter en eigenaresse van HELENA 'S HONDEN HEALING PRAKTIJK en COLOUR OF DOGS (Hond en mens verbonden!) Ondanks of dankzij? haar moeilijke en armoedige bestaan als kind  heeft ze zich met volle  vastbeslotenheid verder weten te ontwikkelen met studie, studie en studie om  haar familiegeschiedenis te ontgroeien, haar ouders en afkomst te eren en te zijn wie ze echt is. Dat was een weg met veel tegenwerking, diep en veel vallen, iedere keer weer opstaan, vastbesloten doorgaan en vooral in zichzelf, het leven en in het geschenk van het leven blijven geloven.

Ze heeft jarenlang als Zuid- Limburgse in de randstad gewoond. Is gehuwd geweest tot 2006. Ze heeft in de randstad vele jaren als psychiatrisch maatschappelijk werkster gewerkt. Voorheen was ze werkzaam bij de kinderbescherming en bij diverse crisisopvangcentra. In 1997 ging het roer om en is ze haar eigen praktijk en hondenschool gestart in Maassluis en Delft. Een kinderwens ging in vervulling. Want praten met honden deed ze altijd al. Honden zijn in haar leven haar houvast, liefdevolle spiegel en kompas geweest en nog. Honden zijn haar zielsfamilie. 

Inmiddels is ze terug in haar geboortestreek van Zuid Limburg en woont ze in de natuur van het prachtige Heuvelland. Helena is helemaal één met honden. Honden hebben haar geleerd hoe belangrijk en ook hoe moeilijk het is om vanuit het gevoel en het hart en vrijheid  te leven. Honden hebben haar laten zien wat er gebeurd als je niet vanuit het hart leeft en in plaats daarvan theorieën en meningen van andere mensen opvolgt en geloofd.  Ze heeft ervaren hoe het voelt in gevangenschap te leven, te leven naar verwachtingen van anderen, hoe benauwend dat is. Ze heeft ook ervaren hoe het is om uit deze gevangenis te breken, in vrijheid te leven. Te zijn wie ze is. Dat allemaal met dank aan alle honden die haar spiegel zijn en waren en haar daarbij de kracht hebben gegeven dit te gaan ervaren. Helena heeft het zelf allemaal ervaren wat de gevolgen hiervan waren. oa.  verwijdering in plaats van verbinding. 

Helena heeft  o.a. met Martin Gaus (NL) , Turid Rugaas (NO), Sheila Harper (GB) ,  Anne-Lille Kwam (NO) samengewerkt en dankbaar veel van deze mensen mogen leren,  in haar gehele hondenontwikkeling. 

Echter het meeste heeft zij geleerd van het leven en de honden zelf. Haar honden hebben haar geleerd over vertrouwen, het belang van de intuïtie, over liefde en verbinding. Ze heeft honden leren kennen zoals niemand honden kent. Ze hoort hun stem, ze weet wat ze nodig hebben. Helena voelt de hond en hoort de hond. Samen met haar kennis als gedragstherapeut is dat een perfecte match om hond en mens dichter bij elkaar te brengen zonder de hond of de mens tekort te doen. 

Haar honden hebben haar, met het afscheid nemen in de vorm van de dood, meegenomen in een wereld die ze niet kende. De wereld waarin alles en iedereen met elkaar  verbonden is. Haar overleden honden en overleden vader, hebben bij haar het verlangen en de kunde aangewakkerd om telepathische te communiceren en te functioneren als  hondenmedium. Haar leven heeft daardoor opnieuw een geheel andere wending genomen.

Honden hebben Helena in haar hart en kracht gebracht. Als kind begreep Helena honden al beter dan mensen en voelde ze zich door honden beter begrepen dan door mensen. Honden praten met hun hart. 

Helena's missie is om hond en mens te helpen meer in zichzelf te geloven, met elkaar te spreken en te leven vanuit het hart. Om de vreugde te ervaren van het gewone samenzijn, gewoon plezier en vreugde te ervaren, elkaar liefde te schenken en de ander niet willen veranderen door training, want hierdoor verlies je elkaar. Dat is haar ook gebeurd. 

Helena biedt alle diensten aan waar ze voor opgeleid is, waar ze met hart en ziel in geloofd. Die haar en vele andere honden en mensen van dienst zijn geweest om meer geluk met elkaar te vinden. Hun resultaat ruimschoots bewezen hebben. 

Helena heeft in haar healing werk, de laatste jaren veel geleerd over de relatie tussen emoties en lichamelijke klachten en ziekte,  de verbinding en energieoverdracht tussen mens en hond. Inmiddels geeft Helena zelf opleiding aan collega en hondeneigenaren. Ze weet nu, uit eigen ervaring met haar honden, dat gedragsproblemen, ziekte en gezondheid van binnenuit komen en alles met elkaar verbonden is. Helena heeft in 2016, met trots, haar eerste eigen boek geschreven en uitgebracht.  PUPPY, ik heb je lief!- Waarom het creëren van basisveiligheid belangrijker is dan het aanleren  gehoorzaamheid- 

Het boek is haar en via alle boekhandels in Nederland en België verkrijgbaar.  Inmiddels de derde druk.