Individuele  Puppy cursus

Begeleid de pup, naar een zelfstandige, stabiele, emotioneel evenwicht  in zijn ontwikkeling naar volwassenheid samen met jou. 
Met mijn puppy boek: Puppy ik heb je lief. Waarom basisveiligheid belangrijker is dan gehoorzaamheid. Alleen voor cursisten. 

 
DISCLAIMER: BELANGRIJK: 

Bij mij komen GEEN pups op les die eigenlijk nog bij de moeder moeten zijn en haar bescherming en liefde zoeken. Wij kunnen NOOIT de liefde van een hondenmoeder vervangen. Wat boeken ook vertellen. 
Wij zijn mens en geen hond. Dat is een groot verschil. Honden geven onvoorwaardelijke liefde. mensen voorwaardelijke liefde. Ik wil niet bijdragen aan een verstoorde moeder en hondenbaby binding. Want beide dragen ze daar een hele leven de gevolgen van. 

Bij mij moet de pup de kans hebben gehad om op eigen tempo van moeder afscheid te nemen en thuis te wennen voordat hij op les komt.  Anders is het echt meteen te veel. Dat kan ik niet verantwoorden.  


Wanneer de pup zover is om met u op les komen, en zijn wereld te verbreden dan bent u welkom! 

We spreken af in de natuur, de les duurt maximaal 1 uur en 15 minuten. Er is veel tijd voor vragen en rust voor de pup. De pup moet zich veilig voelen waar we zijn maar vooral bij u. 

U leert hoe u de pup helpt in zijn ontwikkeling om zich

  • veilig te voelen bij u
  • als hij met u op stap is, zich veilig voelen doordat hij zich begrepen voelt en niets wat onmogelijk is gevraagd wordt
  • zichzelf te kunnen zijn
  • dat het heel leuk is bij in de buurt te zijn en met u samen te werken en plezier te hebben
  • goed te ontwikkelen zowel psychisch , gedrag als met zijn lichamelijke gezondheid. 
  • met u te verbinden als vreemdeling.  


 

Een gezonde pup in huis met een goede basis? 


Haal een babyhond, pup nooit eerder dan minimaal 12 a 14 weken weg bij moeder. Maak afspraken met de fokker.  Op zijn vroegst. Dit komt iedereen ten goede. En bezoek hem in de tussentijd. Bouw het rustig op en af bij de  moeder. Ga ernaar terug als de pup verhuist is. 
 Doe de pup en moeder geen verdriet door te snel te willen vanwege agenda's en afspraken. 

Denk en kijk met het hart. 

Geef respect. 
Het is haar baby. 

Dat is wat liefde doet.