Anti stress GEZONDE supllementen, OOK VOOR JAARWISSELING.

 

Nu beginnen!

 

Hier zijn een paar geweldige producten EN TIPS! waarmee je je hond uit de stress terug in zijn lichamelijke en geestelijke balans kunt helpen.  Beter is natuurlijk voorkomen maar in een gestresste mensenmaatschappij als de onzen kunnen zowel wij als de hond extra ondersteuning gebruiken. Ik verwijs naar de producten die ik zelf met grote tevredenheid gebruik voor zowel mezelf als de hond. Doseer matig!  Bij de hond is minder = meer.  Lees hier verder. Wees zuinig met de dosering. Zelf doe ik een beetje van de poeder uit de capsule over het eten en neem het zelf ook! 

Ik geef mijn honden een combinatie van deze drie supplementen. OP mijn gevoel. Dit test ook heel  vaak bij honden die een healing krijgen waarbij de hond aangeeft het nodig te hebben. Wil je het zeker weten dan is het mogelijk om dit om energetisch niveau voor je uit te testen. Daar moet je wel voor langs komen. Het uittesten van voeding en de juiste supplementen kost: 25,00. Behalve als je klant bent, dan is het service. 

 

 

L- Theanine is een niet essentieel Aminozuur die niet snel in de voeding van de hond en ook van ons mensen terug te vinden is. Dit aminozuur werkt via de hersenen en verhoogt het GABA niveau. Dat is het niveau dat ook zorgt voor ontspanning, het geheugen en de spiermassa.  Eigenlijk kun je zeggen dat dit supllement een ontspannend middel zonder verdoving. Ideaal dus ook voor de jaarwiselling. Maar wel NU zo snel mogelijk starten! L- theanine vermindert stress (als de leefomstandigheden ook daarbij aansluiten!) en geeft mentale rust.  Ook goed als ondersteuning bij de verwerking van TRAUMA. 

 

Ashwaganda: Is een super supplement waar ik heel blij mee ben. Het is ontstekingsremmend, pijnstillend. Hersteld de natuurlijke kracht en helpt bij vermoeidheid. Waar het heel goed tegen werkt in mijn ervaring is bij angst en stress.  Ik zowel als mijn honden gebruiken het. Ook bij oudere honden aan te raden.  Het helpt ook om cortisol ontstaan door stress te laten zakken. Uiteraard alleen wanneer je ook de leefomstandigheden aanpast. Lees daarvoor het boek stress bij honden!

 

Rhodiola:  Dit is een kruid met specifieke werking op hormonale reactie. Rhodiola kan helpen bij bijnieruitputting. Rhodiola is in een kruid dat in staat is de hormonale reacties op stress van het lichaam te reguleren. Dit gebeurt niet alleen door invloed op de bijnieren, maar ook via de hypothalamus in de hersenen, van waaruit de eigenlijke reactie op stress begint. De brede ondersteunende werking van Rhodiola op lichaam en geest, is met name een gevolg van de beschermende invloed op neurotransmitters in de hersenen, zoals “voel-je-goed-hormoon” serotonine en het pijnstillende dopamine. Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die de communicatie tussen zenuwcellen verzorgen. Rhodiola verbetert de werking van neurotransmitters door de afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door teveel (anti)stresshormonen. Daarnaast verbetert Rhodiola het transport van de voorlopers van serotonine (tryptofaan en 5-hydroxy tryptofaan) in de hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat Rhodiola het gehalte serotonine met liefst 30% kan doen stijgen. 

 

TIPS UIT ERVARING:

  • GEEF GEEN SEDERENDE MEDICATIE VAN DE DIERENARTS. VEEL MEDICATIE MAAKT DE HOND VERLAMD, MAAR HIJ HOORT NOG ALLES. HIERDOOR VERERGERT ZIJN ANGST!  
  • MELD JE NIET AAN VOOR VUURWERK EN KNALLEN TRAINING! De hond krijgt hierdoor meer stress ipv minder.  Je maakt het alleen maar erger. Hoe vaak ik dat in een behandeling tegenkom! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
  • Zoek de echte oorzaak alsjeblieft als je je hond ECHT ervan af wilt helpen. De rest is pleisters plakken tot volgend jaar weer.

Zoek natuurlijke oplossingen of boek een vuurwerkvrij vakantiepark om de boel te ontsnappen. 

Energetische therapie helpt ook, het zoekt de echte oorzaak en hersteld  de herstel kracht  van binnenuit. Ik heb hiermee goede ervaringen, maar het is geen Quick fix! Dit is een proces van maanden. Maak hiervoor op tijd een afspraak voor volgend jaar. 

Gedrag

Vraag niet teveel van je hond. Iedere dag een feestje is niet gezond. Wij denken dat we 4 x per dag met de hond moeten wandelen. Vaak door woonwijken waar veel andere honden wonen en weinig natuur is. Wel veel hondengeur is. Dat is pure stress voor de hond ook al komt hij geen andere honden tegen. Hij ruikt ze. Doe dat niet te veel. Kijk naar de behoeften van je hond en minder naar je tijdschema wanneer het MOET OF ZOU MOETEN. Laat hem veel slapen en leer hem lui te zijn, wat zijn natuur is. 

 

Dan hou je je hond gezond. Als je kunt ga lekker de natuur in, ook al kost het je tijd om even te rijden en een afstand te overbruggen. Wat is tijd? Je krijgt er gezondheid voor terug. En dan mag je wat mij betreft minder door de wijk wandelen. Als je een tuin hebt gebruik die om wat leuks te doen.. Verstoppen van eten, kaas, worst of gewoon even zijn behoefte doen en dan weer verder luilakken op de bank.

 

want een hond is van nature LUI. Wij zijn het die haast hebben en voorgeprogrammeerd zijn met een vol dag programma. De hond leeft anders als hij de kans krijgt.

Nog een anti stress tip!

Heeft je hond iets spannends meegemaakt? Of heeft hij hard gerent? Was het druk in huis? Geef je hond dan tijd voor geestelijk herstel. Dat is niet persé wandelen want de kans is groot dat hij dan weer van alles tegenkomt aan prikkels die hij juist moet verwerken. Beter is 1, of 2, of 3 dagen thuis lui zijn. Samen zijn. Let op dat ook alleen zijn stress voor de hond is wanneer hij zich daar niet prettig bij voelt.


Samen zijn, ontspannen, niets moeten, is de beste remedie en de TIJD!

Nog één tip dan uit het boek: Stress bij honden

Geef je gestresste hond meer eten. Stress kost energie! Ben niet bang of hij te dik wordt. De meeste honden zijn te mager en te slank. Net zoals wij mensen ook geleerd krijgen dat we slank moeten zijn omdat dat gezond is. 
Kies voor zijn geestelijke rust. Want als deze er is, is zijn lichaam ook gezond. 

 

En corrigeer hem niet. Vermijd boosheid en spanningen. Zeer ongezond voor het leven. 

 

Door deze producten via onderstaand link te bestellen wordt je doorgestuurd naar Bol.com. Ik ontvang dan een klein percentage van de verkoop. 

Je kunt deze producten hier bestellen. Kun je er snel mee beginnen!