Hoe een slipketting,halsband, stroomband en nekcorrecties de gezondheid ernstig aantast als je er niets aan doet.

Wist jij dat de nek en de keel van de hond (ook van ons!) heel erg gevoelig is. In de keel van de hond bevinden zich veel zenuwcellen, uiteraard het strottehoofd dat voor de doorgang van drinken en eten zorgt. Ook de schildklier ligt in de keelholte en heeft de vorm van een vlinder. De schildklier en de keel zijn belangrijke lichaamsdelen. Vooral de schildklier zorgt voor veel problemen wanneer deze uit balans is. Zelfs het hart en de nierwerking zijn verbonden met de werking van de keel. 

 

Daarnaast zijn er veel spieren verbonden aan de keel. 

 

Bij rukken of druk op de nek ontstaan er zenuwbeschadigingen, die ook het centrale zenuwstelsel aantasten. De hond raakt gestresst en zijn lichaam is niet meer in staat de stress onder controle te krijgen.  Daardoor ontstaat chronische stress met gedrags- en gezondheidsproblemen en neurologische schade tot gevolg. Dat wil niemand de hond aandoen.  Het heeft dus geen zin om op het gedrag van de hond te focussen door middel van correcties. Dat maakt het alleen maar erger. Het probleem ligt in of geen respect voor de eigenwaarde van de hond of het het ontbreken van kennis. 

 

Ook de wervelkolom heeft zwaar te lijden bij correcties. De wervelkolom is een hele mooie op elkaar afgestemde ketting van heel veel parels. Wanneer ook maar 1 element verschuift is de hele wervelkolom beschadigt. Hernia en zenuwpijn liggen op de loer. 

wat doen?

Het is heel gemakkelijk. ERVOOR KIEZEN OM DE HOND vanaf NU NOOIT IN ZIJN NEK TE CORRIGEREN EN HEM OOK NIET OP LAMINAAT TE LATEN LOPEN. Hij kan er heel snel en gemakkelijk een rug of nekhernia aan overhouden wanneer hij te enthousiast is en plotseling uitglijdt. Voorkomen is beter!

 

Zorg ervoor dat u een goed passend en licht borsttuig voor de hond heeft. Wat is goed passend?

  • De keel moet vrij zijn!
  • Er mag geen druk op de schouders zijn.
  • De hond voelt het bijna  niet. 
  • Het tuigje mag niet de strak om de borst zitten. De borst zet uit met ademhalen. De hond moet vrij kunnen ademen.
  • De oksel moet vrij zijn. De oksel is heel gevoelig. Voel maar bij jezelf. Er zijn tuigjes die met een touwtje onder  de oksel doorlopen. Wanneer de hond trekt doet hem dat pijn en daardoor zou hij met trekken stoppen. Ik heb honden gezien die toch weer voorop wilden lopen en grote open wonden in het okselgebied hadden. Deze worden verkocht onder de naam "anti trek tuig" easy walker en happy walker. 
  • Koop deze dus niet! 
  • geen slipketting, geen stroomband, geen prikband, zelfs ook geen halsband, geen happy walker, geen easy walker en wat nog allemaal meer op de markt is om de hond in toom te houden zonder dat wij naar onszelf hoeven te kijken. 
  • onderstaande PDF lezen, waarin duidelijk uitgelegd wordt wat er bij de nek en keel bij de hond gebeurd wanneer hij aan de lijn trekt of gecorrigeerd wordt. 
Download
Wat er gebeurd met de hond zijn keel en rug bij halsband en correcties.
Krijg hier een idee wat er lijfelijk met de hond gebeurd wanneer er correcties plaatsvinden in de nek, de hond een halsband en of slipketting draagt.
Brochure_collareELS_NL_AD01 (1).pdf
Adobe Acrobat document 281.2 KB

Hoe kun je je hond helpen?

Hier zijn een paar geweldige producten waarmee je je hond uit de stress terug in zijn lichamelijke en geestelijke balans kunt helpen.  Beter is natuurlijk voorkomen maar in een gestresste mensenmaatschappij als de onzen kunnen zowel wij als de hond extra ondersteuning gebruiken. Ik verwijs naar de producten die ik zelf met grote tevredenheid gebruik voor zowel mezelf als de hond. Doseer matig!  Bij de hond is minder = meer.  Lees hier verder. 

 

 

L- Theanine is een niet essentieel Aminozuur die niet snel in de voeding van de hond en ook van ons mensen terug te vinden is. Dit aminozuur werkt via de hersenen en verhoogt het GABA niveau. Dat is het niveau dat ook zorgt voor ontspanning, het geheugen en de spiermassa.  Eigenlijk kun je zeggen dat dit supllement een ontspannend middel zonder verdoving. Ideaal dus ook voor de jaarwiselling. Maar wel NU zo snel mogelijk starten! L- theanine vermindert stress (als de leefomstandigheden ook daarbij aansluiten!) en geeft mentale rust.  Ook goed als ondersteuning bij de verwerking van TRAUMA. 

Wees zuinig met de dosering. Zelf doe ik een beetje vd poeder uit de capsule over het eten en neem het zelf ook! 

Ik geef mijn honden een combinatie van deze drie supplementen. OP mijn gevoel. Dit test ook heel  vaak bij een healing waarbij de hond aangeeft het nodig te hebben. Wil je het zeker weten dan is het mogelijk om dit om energetisch niveau voor je uit te testen. Daar moet je wel voor langs komen. Het uittesten van voeding en de juiste supplementen kost: 25,00. Behalve als je klant bent, dan is het service. 

Ashwaganda: Is een super supplement waar ik heel blij mee ben. Het is ontstekingsremmend, pijnstillend. Hersteld de natuurlijke kracht en helpt bij vermoeidheid. Waar het heel goed tegen werkt in mijn ervaring is bij angst en stress.  Ik zowel als mijn honden gebruiken het. Ook bij oudere honden aan te raden. Mijn hond van 17,5 doet het er prima op! Het helpt ook om de cortisol door de stress te laten zakken. Alleen wanneer je ook de leefomstandigheden aanpast. Lees daarvoor het boek stress bij honden!

 

Rhodiola:  Dit is een kruid met specifieke werking op hormonale reactie. Rhodiola kan helpen bij bijnieruitputting. Rhodiola is in een kruid dat in staat is de hormonale reacties op stress van het lichaam te reguleren. Dit gebeurt niet alleen door invloed op de bijnieren, maar ook via de hypothalamus in de hersenen, van waaruit de eigenlijke reactie op stress begint. De brede ondersteunende werking van Rhodiola op lichaam en geest, is met name een gevolg van de beschermende invloed op neurotransmitters in de hersenen, zoals “voel-je-goed-hormoon” serotonine en het pijnstillende dopamine. Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die de communicatie tussen zenuwcellen verzorgen. Rhodiola verbetert de werking van neurotransmitters door de afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door teveel (anti)stresshormonen. Daarnaast verbetert Rhodiola het transport van de voorlopers van serotonine (tryptofaan en 5-hydroxy tryptofaan) in de hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat Rhodiola het gehalte serotonine met liefst 30% kan doen stijgen. 

Herken je hier iets van bij je hond? Denk jij dat je hond hier last van heeft? Weet dan dat ik je hond kan helpen om weer lichamelijk en geestelijk terug in zijn balans te komen en ook lichamelijke schade weer te verhelpen zo goed als het kan. Neem gerust vrijblijvend contact op wanneer je hier meer over wilt weten.