Disclaimer.

 Er kunnen geen rechten worden ontleend aan ervaringen van anderen. Ieder hond en mens draagt zijn eigen verleden, opvattingen, energie, emoties en heeft zijn eigen leven.  Wat voor de een resultaat is, is het voor de ander niet.  Ieder bepaald dat voor zichzelf. Een goede afstemming vooraf met een zuivere liefdevolle, respectvolle intentie in het beste belang van de hond en zijn mens vooraf, zonder de uitkomst te willen forceren, is belangrijk. Dank. 

reviews

Wil jij ook een review achterlaten op deze pagina.  Stuur een email via het contactfomulier dan kijken we ernaar of het voor plaatsing in aanmerking komt. 


ik ben bij hun op les geweest met een hond die ge-resocialiseerd moest worden, ik heb ongelofelijk veel  geleerd, ik heb geleerd vanuit de hond te kijken, zijn mogelijkheden te benutten maar ook oog en respect te hebben voor de onmogelijkheden van een hond.
en tuurlijk heb je ook veel huiswerk, niet alles kan op die uurtjes op de cursus, maar ik vond het het toen meer dan waard. en hoewel wij dus niet in het gewone plaatje paste gingen hun er 100% voor, super !!
ik baalde er van dat ze tijdelijk ermee stopte, ik had nu ook heel graag met mijn andere hond een poos willen meeloopte. blij dat ze weer zijn begonnen! 

Basiscursus Hondentolk, Communiceren met dieren, 2009

het praten met dieren is deel van mijn leven geworden, en ik ben er iedere dag dankbaar voor. groetjes. Marleen. Spirituele praktijk voor mens en hond.

Stress bij honden 3 editions published between 2006 and 2014 in Dutch and held by 13 WorldCat member libraries worldwide 

"Persoonlijk noemt Marleen Schmets (Hondengedragstherapeute/coach en eigenaresse van spiritueel centrum Colour of Dogs) deze signalen liever conflictmijdende signalen

Ik heb Marleen  een bericht gestuurd.
Dankjulliewel!
Bij de vorige therapeute had ik mijn bedenkingen over haar aanpak en voelde ik me niet meer prettig. Hopelijk bij haar wel! 


bibliotheek.nlhttps://www.bibliotheek.nl > titel.341468584.html > st...Verschenen: 2012; ISBN: 9789086662555; Kenmerken: 136 pagina's, ill, 21 cm; Aantekening: bew. door Marleen Schmets: foto's: ... 

.2005 coaching the staff in a dogshelter with Marleen (Helena) Schmets ... 2005 seminar Aggression with dogs Marleen (helena) Schmets. -. 2005 workshop Calming Signals Marleen ...

Boekenlijst

 boekenlijstPuppy ik heb je lief- Helena Schmets

Puppy,ik heb je lief! Van pup tot puber door Helena Schmets

Door de enorme ervaring die de schrijfster met duizenden honden in de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan, komt zij tot een andere, tegenovergestelde visie en ...

Links - Hond in Beeld

 video Marleen Schmets over "Het effect van stress bij honden" (kalmerende signalen) 

Boeken Helena Schmets Schmets - De Slegte

deslegte.comhttps://www.deslegte.com > AuteursHelena Schmets Schmets is auteur, bekend van Stress bij honden (2017).

"Heart to Heart" hondencoach gegeven door Marleen Schmets,

Stress bij de hond(domineren of communiceren)-...17 jul 2014 — -Kort over de achtergrond van Helena Schmets (met daarbij haar website) -Boek Stress bij Honden)30 posts · Dit is een link met een heel goed filmpje waarin duidelijk wordt uitgelegd door een Nederlandse gedragstherapeut Marleen Schmets. 

Over ons - over_ons... Kalmerende signalen en het effect van stress bij honden door Marleen Schmets 

puppy,ik heb je lief! van pup tot puber - Newswire

 Helena Schmets ... Uitgever: Colour Of Dogs | Marleen Schmets. EAN: 9789081025621 ... belangrijker is dan aanleren van gehoorzaamheid Helena Schmets.

Een puppy in je gezin verwelkomen en hem of haar liefdevol opvoeden veiligheid bieden, dat leert Marleen  Schmets je in haar boekje Puppy, ik heb je lief!

Slapen -

 De hond... ervoor zorgen dat dit zo min mogelijk schade voor de pup zal geven (het boek Puppy, ik heb je lief van Helena Schmets gaat daar uitgebreid op in).

  • Onze hond, Schotse Collie,  was na jarenlang met ernstige darmproblemen gekampt te hebben, al na 1 sessie zo goed als van zijn klachten af. Hij is nu weer de blije hond die wij kennen.
  • Mijn hond, gered uit Roemenie, oogde verdrietig. Hij was niet vooruit te branden. In een hondentolk gesprek liet hij weten last te hebben van de medicijnen tegen allergie die hij kreeg. Hij bleek overgedoseerd. Nu zijn we daarmee gestopt en allergie is met energetische therapie behandeld. Hij is blij, zoals ik hem ken, en geen allergie meer! 
  • Ik ben sprakeloos. Ik heb mijn hond, labrador, nog nooit zo ontspannen gezien als in het energetische  en hondentolken consult. Ik geef het een 10 PLUS. 
  • ik leerde de  les, de kleinste details van het gedrag van mijn puberhond (Beauceron)  goed te zien en te begrijpen. Wat ik dacht dat dominantie was, was onmacht van mijn hond. Toen ik dat begreep, werd alles anders. Heel veel plezier hebben we nu. 
  • Mijn hond, Bull terrier, reageerde opeens, met agressie naar mijn kinderen. Zo kenden we hem niet! Na contact met Marleen, en met energetisch onderzoek bleek deze agressieve reactie  te ontstaan als bijwerking van de chemische castratie chip en zijn zenuwstelsel was overpikkeld. Na ontgiften en meer rust is hij weer de hond die wij kennen. Met de kinderen zijn grootste vriend!  Zo dankbaar Helena gevonden te hebben, Wie weet hoe het anders afgelopen was. 
  • Een van mijn honden, gered uit handel in Rusland, was zeer getraumiseerd, met brandwonden op zijn lichaam. Vertrouwen moest hersteld worden. De coaching geef ik een dikke 8. Mijn hond knapt op na iedere energetische sessie (op afstand) en ik leer er heel veel van. 
  • Door de puppy lessen van Marleen zijn mijn hond (labrador) en ik heel erg naar elkaar toe gegroeid. Mensen vragen hoe heeft uw hond dat geleerd zo lief te zijn? Ik zeg dan dat doet ze uit zichzelf. Ze heeft geleerd dat ze goed is zoals ze is. Ze vertrouwd mij volkomen!