De hond, jaloers, beschermend, agressief of..?

20-05-2023

Honden kunnen soms ook onverwacht opeens uithalen, en dreigend overkomen en soms zelf happen naar een persoon die je "alleen maar" wilt begroeten. Het is geen agressie maar communicatie en liefde voor jou. 

Dit is heel interessant vanuit energetisch standpunt bekeken. Alle honden kunnen dit doen en is een compliment en teken van een goede hechting en binding met zijn baasje. 

Bijvoorbeeld. Jullie (jij en je hond) zijn bij iemand op bezoek. Opeens komt degene waar je bij op bezoek bent, in een rechte lijn naar je toe om je te omhelzen en een zoen te geven. Opeens springt je hond er met een grom tussen.  Degende die jouw wilde begroeten schrikt terug en zegt.. oo wat is dat? Wilde hij mij bijten? 

uhh? 

Zo wordt het geinterpreteerd. Maar je mag trots zijn op je hond. Hij heeft je beschermd. Zeer waarschijnlijk had de persoon die je wilde omhelzen geen echte liefevolle energie en misschien was de energie zelfs niet intereger en zuiver. honden zien energie van mensen en voelen ze. 

Grote kans dat je hond jou heeft beschermt tegen negatieve energieoverdracht die snel ontstaat door lichaamscontact. Hij is er letterlijk tussen in gaan staan. Alleen maar waarschuwend zegt hij in hondentaal: weg jij. NU niet. Laat haar/hem met rust. 

Aan de ander kun je uitleggen, dat kwam omdat je te snel direct naar mij toe liep. Dat moet je niet meer doen. (ook al weet jij nu meer)


Als daarnaar geluisterd wordt ontstaat er vrede alom met respect. 

Zo mooi zijn honden!

Vragen? neem gerust contact op:  Marleen Helena Schmets. 

Ā© aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ā© Marleen Helena Schmets, | Colour of Dogs.