Ook honden rouwen

20-05-2023

Ja. ook honden rouwen. als de hond zijn hondenmaatje of mens verliest dan kan  hij goed ziek worden en zelfs willen stoppen met leven. Hij eet niet meer, zoekt hem overal, is treurig, down niet happy, trekt zich terug EN overlijden soms van heimwee naar thuis waar de andere hond is. Slapen veel om zich met hoger sferen te verbinden en contact te hebben met de dierbare hond of mens die overleden is op zielsnivo.  Soms is een hond en verbondenheid die honden met een speciale hond of mens hebben, niet vervangbaar. 

Geen emotie is de hond vreemd. Men zegt dat de hond deze emoties van de mens overneemt. Dat zal een deel waar zijn maar honden hebben ook hun eigen emoties en verbondenheid en speciale soulconnectie met iemand. Als deze dan wegvalt en vooral als ze geen afscheid hebben kunnen nemen, niet bij het stervensproces betrokken zijn, dan wordt de wereld onveilig, zeker wanneer de andere hond zijn/.haar steun en toeverlaat was. 

Vaak zie je dat honden alleen bij een andere hond kunnen omdat hij het anders niet red in deze wereld. Dat is top, want de hond leert heel veel van een andere stabiele hond. Maar toch is het ook goed de hond zijn eigen ervaring te gunnen, zijn eigen onzekerheid te overwinnen op eigen kracht met ook hulp van de mens. 

Want als de hond weg valt waar hij op bouwt, heeft hij een ander probleem. Dan weet hij nog niet hoe hij zichzelf moet redden. 

Soms kan het niet anders, en zijn honden zo bang dat ze echt een hondenmaatje nodig hebben, voor altijd. 

Hoe dan ook, eer en respect de emoties van de honden, ook in de rouw. Ze zijn van vlees en bloed net als wij. Ze hebben hart, dat klopt en voelt hetzelfde als dat van ons. 

laat je hond ook rouwen, hij heeft het nodig. geef hem liefde, heel veel liefde. En kijk waar hij mogelijk toch een beetje plezier aan beleefd. Evt toch een nieuw hondenmaatje erbij? Maar hij moet eraan toe zijn en het willen.  

Een reading kan helpen.