"Niet alleen de mens heeft een vrije wil en recht op zijn eigen leven.  Iedere hond ook' 


Zolang wij niet erkennen dat honden dezelfde emoties en gevoelens en belevingen als wij mensen hebben, (dat is geen vermenselijken maar rechtvaardigheid) zullen wij altijd emotioneel trauma bij de hond veroorzaken, ook door de vrouwelijke hond zwanger te laten en haar eicellen en  babys voor de verkoop te laten baren.

Moederhonden vertellen: 

"DE VROUW, ook de vrouwtjeshond, IS MEER DAN ALLEEN EEN GROOT VOORTPLANTINGSORGAAN.
(om over na te denken)

ik ben vrouw en heb recht op mijn eigen vrouw zijn, vruchtbaarheid. leven en veiligheid"

Ik heb veel affiniteit met moederhonden EN puberhonden. 

Moederhonden (ook bij erkende fokkers) dienen de voortplanting. Haar leven is niet van haarzelf. Er wordt voor hun besloten wanneer ze, vaak al met de eerste loopsheid, gedekt moeten worden. Ja het is moeten, want ze heeft geen keuze. 
De DEKREU  wordt uitgezocht op uiterlijk, wordt  geimporteerd uit verre landen en als het goed is wordt gekeken naar de lichamelijke gezondheid. De emotionele  gezondheid is niet inbegrepen en wordt vergeten. 

Hij moet daarvoor enorm veel stressvolle shows lopen om titels te krijgen en daardoor het meeste waard te zijn en het meeste geld voor de dekking te krijgen. Ik ken reuen die bijna nooit buiten komen, alleen op een loopband hun conditie opbouwen.  Ze kunnen geen  hond en niet zichzelf zijn. Dat is trauma. 

De moederhond die zich moet laten dekken omdat "men" pups van haar wil voor ander gebruik dan voor haar zelf, en de reu die vol stress hormonen zit. 
Beide energieën komen met de conceptie mee in de buik en planten zich in de embryo. 
dit wordt de basis van de pup. 

Daarna, begint voor moeder het zwaarste. Het zijn meestal 5 tot 12 pups die in haar en door haar geboren worden en tot ontwikkeling komen.  Dat is letterlijk zwaar.  

 10 bevallingen in 1 x.  

We zeggen: Ze is bevallen. Ja. dat is ze zeker. Maar niet van 1 baby, maar van 5 tot 12. Dat is 12 x persen, 12 x het bekken belasten, 12 x de baarmoeder uitknijpen, dat is 12 x PIJN hebben met 12 bevallingen in 1 x.

Deze moederhonden durven, als ze met pensioen gaan, niet meer loops te worden, want er zit ongewenst dekking aan vast. Ze is niet meer vrij om te zijn wie ze is. Ze is en voelt zich emotioneel en psychisch onveilig. De pups nemen die onveiligheid in de baarmoeder over van moeder. Dat zijn feiten.

Daarbij krijgen moederhonden op latere leeftijd last van de uitgeputte nieren,  baarmoeder, het bekken, de rug, de wervels,  (van de enorme kracht waar ze niet los van kan komen van de reuen die op haar klemmen en haar in de houtgreep houden) met later meer kans op verzakkingen van de vrouwelijke organen met alle gevolgen van dien.

Emotie
Heeft de moederhond eindelijk alle bevallingen doorstaan, kan ze van haar baby's gaan genieten. Ze zijn van haar. Althans dat is haar natuur en zou men verwachten.
Het tegendeel is waar. Haar baby's zijn waarschijnlijk al verkocht voordat ze geboren zijn. Ze zijn energetisch al niet meer van haar. En misschien zelfs nooit geweest. Ze heeft er geen zeggenschap over.

Ze zoogt haar baby's en verzorgt hun met alle liefde die ze in zich heeft.
Dat ze weer snel weg moeten weet ze niet.
Pups blijven in de natuur bij moeder tot de pups en moeder van nature afscheid nemen en ieders eigen gang gaan. Dat is zeker niet bij 8 weken.
Maar veel veel later. Pups en moeder zouden veel meer de tijd moeten krijgen om van elkaar te genieten en de basisveiligheid te stabiliseren. Want deze wordt bij de eerste herplaatsing abrupt doorbroken. De hondenbaby's zijn er niet aan toe , moeder ook niet. Maar de mens bepaalt uit praktische redenen.
Dat is trauma

Veel pups hebben heimwee naar moeder.... hoe zielig is dat. Dat is geen vermenselijken. DAT IS REALITEIT. Het is zielig want de baby's hebben moeder emotioneel en ook fysiek, nog heel hard nodig.

De moederhond kan geen moeder zijn, ze krijgt geen kans om ze op te voeden, en te beschermen. Haar baby's en haar moederschap wordt haar afgenomen. Dat is trauma op diep emotioneel en vrouwelijk bestaans- niveau.

Honden hebben dezelfde emoties als mensen. Daar zijn al menige onderzoeken naar gedaan die dat bevestigen.
Maar die onderzoeken hebben we niet nodig als we met de ogen van ons hart kijken en niet wat WIJ willen HEBBEN.

De hondenmoeder kan geen moeder zijn ZOALS ze van nature wil zijn en is.
Ze is draagmoeder.
Ze draagt baby's om deze na de geboorte af te staan aan mensen. 

En wat is haar beloning?
Een nieuw nest?  Later een goed pensioen?
Goede zorg komt eerder.


Een hond is een GODSGESCHENK IN ONS LEVEN. 
Om zuinig op te zijn. 

De moederhond en haar babys zo lang mogelijk  van elkaar laten genieten is respect. Het minste wat we haar kunnen geven als dank wat ze voor ons doet. 

Er zijn mogelijkheden.

  • Als de moeder dan toch al gedekt moet worden, laat haar dan haar hondenvriendje kiezen en wanneer ze ervoor klaar is.  Vooral emotioneel. 
  • Laat haar rustig volwassen worden zonder het doel van een fokteef te dienen. Honden zijn pas met 3 jaar zelf emotioneel volwassen. 
  • Laat haar met haar babys zolang mogelijk samen genieten. Mensen kunnen NOOIT de hondenmoeder vervangen. Dit heeft voordelen voor iedereen. De hondenmoeder is de allerbeste hondenmoeder, want zij is onvoorwaardelijke liefde. Dat zijn mensen niet. Het bespaart een hoop gedragstherapeuten en hondentrainingen. 
  • Bezoek de pup als hij bij moeder is. Ga met de pup en moeder op stap. En laat hem weer lekker thuis. 
  • Laat de moeder en de pup een bezoekje in zijn nieuwe thuis brengen, en laat hun weer terug naar huis gaan. 
  • zo kan de pup rustig wennen aan zijn nieuwe thuis en aan u. 
  • zo kan de moeder rustig wennen aan het groot worden van haar babys en dat ze zachtjes aan naar een ander huis  gaan. 
  • ga na een paar dagen of week weer teug naar het thuis adres net zolang als dat het normaal wordt om naar het nieuwe thuis te gaan. 


Dit is hoe ik werk en uitdraag om pups van moeder te verhuizen. En een totaal nieuwe vreemde onbekende en onveilige verhuizing te vermijden. Laat staan de eerste autorit dit de pup bij moeder eventjes weghaalt.