Onze Filosofie EN ACHTERGROND, WAAROM WE DOEN WAT WE DOEN

DE HOND:  NUMMER 1

 

   RESPECT- VEILIGHEID - SAAMHORIGHEID- BEGRIP- GELIJKWAARDIGHEID Wij geven les sinds 1997.

 

Mijn droom en passie  is een wereld waarin mensen heel lief voor ALLE dieren  en zeker voor honden ZIJN EN ONBEGRIP EN CORRECTIES, DE WERELD UIT ZIJN.


Een liefdevolle, begripvolle omgang met de hond zijn gedrag en zijn emoties is DE SLEUTEL NAAR EEN GELUKKIG EN GEZOND LEVEN

Na 10 jaar Healing hebben we besloten om het roer om te draaien.

We hebben gezien dat heel veel, bijna alle gezondheidsklachten, ook gedrag voortkomen uit onbegrip en emotionele wanhoop van de hond.   Het lichaam en ook de hond zelf lijdt daaronder.

Dat hebben wij van honden geleerd. En daar willen we wat aan doen!

 

In plaats te blijven healen hebben we besloten ons tot de KERN en de BASIS te richten om dit te voorkomen!


VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN


 

EEN PROGRAMMA AAN TE BIEDEN WAARIN LIEFDE TUSSEN HOND EN MENS CENTRAAL STAAT.


ER KOMT OOK EEN SPECIAAL PROGRAMMA WAARIN JE LEERT HOE JE HOND MET NATUURLIJKE MIDDELEN GEZOND TE HOUDEN. 


NOG EVEN WACHTEN. 


meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven.

Je vind deze op de homepage.  
 

Respect voor Natuur en dieren is de basiswaarde in mijn leven en werk met honden en mensen
Respect voor Natuur en dieren is de basiswaarde in mijn leven en werk met honden en mensen

Honden verdienen net als mensen respect, begrip en gelijk- waardigheid. Juist vooral in hun anders zijn dan mensen en als honden onder elkaar. Hond en mens  spreken een andere taal, en toch ook weer niet. 

 

Honden worden in theorie vaak neergezet als "je moet ze de baas zijn anders.....(vul zelf maar in) 

Meestal is dat niet positief. 

 

Dit maakt over het algemeen bang...bang iets fout te doen, waardoor de hond....(vul zelf in) 

 

Onze missie is om zoveel als mogelijk is dit MISVERSTAND de wereld uit te helpen waardoor het leven en samenleven met de hond zoveel keren meer gemakkelijker, zorgelozer en vreugdevoller wordt

 

De HELE communicatie en het HELE bestaan van de hond is erop gebaseerd om liefde te geven en RUZIE TE VERMIJDEN! NIET DOOR ONS TE GAAN DOMINEREN maar door als gelijkwaardig gezinslid erbij te horen. Alleen in een ander jasje.

 

Logisch, stel er is in de natuur bij de wolven altijd RUZIE of spanning om de wie de macht heeft, dan gaat daar alle energie aan op. En zullen ze snel uitsterven want de energie die nodig is om te overleven, te jagen, eten en ZICH VEILIG te voelen is er niet meer. 

 

Zo zit de natuur niet in elkaar. 

 

Eerst VEILIGHEID, (dit sluit onderdrukking uit - alles waar de ander iets fout kan doen omdat er regels van bovenaf zijn, is per definitie onveilig en geeft spanning.  Kijk maar nu in onze corona tijd waarin we leven. We ervaren het zelf. - stress- onzekerheid- niet jezelf kunnen zijn- jezelf moeten inhouden etc. Honden zijn daarin niet anders.

 

Hond en mens zijn gelijk in de basisbehoeften: 

 

EERST VEILIGHEID, RUST, EEN GOED THUIS, GOED ETEN, LIEFDEVOLLE VERBINDING

 

Honden ervaren , de stress en onzekerheid die wij nu ook ervaren en sommige mensen "dictatuur" noemen,   stuk voor stuk iedere dag wanneer wij de ervoor kiezen hem regels op te leggen waar hij niets over te zeggen heeft. Dat is ONMACHT. Onmacht = stress.

 

Zijn emotionele systeem is gelijk aan dat van ons. We zien het niet, het is er wel. (Ook te zien als je er kennis van hebt!) 

 

Met de juiste kennis zijn gedrag en gevoelens beter te gaan begrijpen gaat een wereld voor de hond (en de mens) open. De hond kan zichzelf zijn, zijn lichaam kan ontspannem, hij kan zich zeker, i.p.v. onzeker en VEILIG, gaan voelen. Hij hoeft niet bang te zijn iets fout te doen. Wat een bevrijding

 

Dit komt altijd ten goede aan zijn totale gezondheid.