Alles wat geforceerd tegen de natuur van de pup ingaat is een voedingsbodem , een zaadje voor toekomstige gedrag en gezondheidsproblemen.

EEN PUP KAN NOOIT DOMINANT ZIJN

EEN PUP PROBEERT TE OVERLEVEN....

Geef hem een veilig thuis en jouw liefde.

het mooiste wat je voor je pup kunt doen

 

Puppy's kunnen NIETS fout doen. Ze zijn zo puur en onschuldig als een baby die net geboren is. Daarbij komen pups (zonder dat ze daarvoor kiezen!) in de mensenwereld terecht, weg bij hun moeder. Veelal op veel te jong leeftijd. Meestal met 8 weken, terwijl ze tot zeker 11 weken moeder nodig hebben om tot een stabiele psychische groei en emotionele volwassenheid te komen. 

 

De pup komt bij mensen. En dan begint het. 

Hij moet alleen slapen. Hij moet goed gedrag vertonen en al snel stil zijn. Hij moet werkelijk in RAZEND tempo een stuk mens worden. Waarom zeg ik dat?
omdat het honden leven er anders uitziet dan een mensen leven en wij hebben er geen tijd voor meestal. De pup is er en ons leven gaat door. Arme pup. Hij  moet zich aanpassen aan ons leven. Zijn behoeften doen er opeens niet toe omdat we ze niet kennen en er niet bij stilstaan. 

 

De pup is ontheemd. Jij bent een vreemde voor hem. De focus moet liggen op elkaar leren kennen. En niet op gehoorzaamheid. De pup alleen laten slapen en laten huilen is meteen een slechte basis. Een trauma. Hij mist zijn moeder en familie. Het gaat tegen zijn natuur in. Hij is misschien wel stil, maar emotioneel is hij verwond, voor altijd. 

Dit kun je nooit meer inhalen. Neem hem mee in bed of slaap beneden bij hem. Zeker de eerste weken, of misschien altijd? Keuze is aan jou. Ik werk zo al jaren met honderden pups. met alleen maar fijne gelukzalige ervaringen. Lichaamscontact is zo belangrijk.


Juist op de puppy en gehoorzaamheidscursussen ontstaan problemen in basis. Ook problemen die zich pas jaren laten openbaren. 
In de puppy tijd ligt de basis van zijn leven. 


De pup zijn leven is jouw armen.  VERTROUW op je hart en volg niet zomaar een cursus. 

Geef hem een veilig thuis en jouw liefde. Neem 1 op 1 coaching, lees liefdevolle boeken en laat je voorlichten. Voelt iets niet goed. Dan is dat zo. Laat niet je pup slachtoffer worden van jou twijfel.  Vraag hulp en kijk niet naar diploma's van degenen die hulp aanbiedt. Maar voel of je hart geraakt wordt. Wordt je blij? en je hond ook? Dan is het goed. Zijn er veel moetens of dominantie regels.....maak dat je weg komt.  Zoek verder.


Wordt je geadviseerd om al met 8 weken te gaan trainen en met 12 weken een basistraining te gaan volgen? NIET DOEN! NOOIT DOEN! HET IS EEN BABY. Een baby ga je niet dresseren, maar liefhebben en eerst thuis socialiseren en in de tuin en directe omgeving. Hoe minder prikkels tot 12 weken hoe beter. Alles op zijn tijd. Wanneer de pup zich veilig voelt in zijn nieuwe thuis en bij jou, kunnen jullie samen de wereld in! Niet eerder. Want dan is de basis onveiligheid en zal dat gevoel zich versterken. 

 

INVESTEER IN VREUGDE EN VEILIGHEID en DE JUISTE KENNIS. Dan komt het altijd goed!

De juiste kennis is die kennis die jou terug in je hart brengt en de natuurlijke behoeften van de pup als uitgangspunt neemt.  Je kunt de volgende vraag stellen:

 

.,

Is het mijn behoefte, de behoefte van de instructeur of is het de behoefte van mijn pup?

Dan weet je het antwoord


Wanneer moet jij je zorgen maken en aktie ondernemen omdat de pup vertelt dat hij zich niet veilig voelt of op zijn gemak voelt

Je ziet aan een pup wanneer deze zich emotioneel in nood voelt wanneer deze bijvoorbeeld in de les:

 

 • piept
 • druk is
 • bijterig is
 • weg wil
 • overenthousiast op andere pups af wil lopoen
 • in de riem bijt
 • tegen je been rijdt
 • op andere pups rijdt
 • niet wil luisteren
 • thuis lastig is voor vertrek en na thuiskomst zijn rust niet kan vinden
 • de dag na de les lastig is en niet wil eten of diarree heeft bijvoorbeeld. 

Wat doen?

Zie je dat bij de pup? STOP met de les. Je pup kan het niet aan. Hij is moe. De les sluit niet aan bij ZIJN behoeften. Ga naar huis en geef hem geestelijke RUST, ook de dagen erna. Overweeg of de puppycursus zinvol voor de pup is. De pup is NIET dominant maar gewoon een gezonde lieve PUP die niet begrepen wordt EN MOE is.