puppy cursus

Zonder veel woorden zegt dit schema uit mijn  boek Puppy ik heb je lief! alles. Eerst basisveiligheid daarna gehoorzaamheid en verdere ontwikkelen. 


Mijn ervaring is dat pups zich ontwikkelen tot open - hele sociale stabiele honden wanneer hun behoeftes op de eerste plaats komen. In mijn ervaring zijn het ook honden die naar hun baasje luisteren zonder dat ze dit hebben moeten leren. Er is een begrijpen van elkaars lichaamstaal. Er is vertrouwen en veiligheid bij elkaar. Dat is de basis. 

 

In de puppy cursus leert de pup in nieuwe omstandigheden veilig te voelen. Jij eert hoe je pup het beste te begeleiden zodat de pup zich ook prettig voelt wanneer hij aangelijnd is en in andere nieuwe situaties komt. 


Jij leert de pup zijn grenzen te herkennen, wanneer hij moe is en rust nodig heeft bijvoorbeeld.  Ook thuis! Je leert hoe jij de pup kunt leren dat aangelijnd worden en wandelen ook kan zijn, dat hij dat gewoon kan laten gebeuren. Jij en de pup leren zich met elkaar te verbinden en contact te maken niet met dwang, dressuur, commando's , training of stemverheffing, maar vrijwillig, echt, puur uit het hart. Vanuit liefde en respect


De pup leert het hierkomen en zijn naam leuk te vinden.

 

De samenwerking met elkaar en begrijpen van elkaar wordt geleerd middels bewuste lichaamstaal, bewust inzetten van de energie die je uitstraalt van jezelf in combinatie met handgebaren. 

 

De pup mag op les nadat hij eerst 14 dagen thuis in alle rust heeft kunnen wennen. De pup is bij deelname en aanmelding gezond. Dwz: geen hoesten, geen diarree. 


De pup is voor deelname voor een energetische gezondheidscontrole bij mij geweest en/of voor een lichamelijke gezondheidscontrole bij de dierenarts geweest. Die keuze mag je zelf maken. 


Dit uit verantwoordelijkheid naar elkaar toe. 

 

Interesse? 

We starten weer op zaterdag 08 juni as. om 11.00 uur.  Vijlen 

Bij slecht weer zijn we binnen. 

Een les duurt 45 a 60 minuten maximaal met veel rust voor de pup. 

Inclusief 8 lessen,  boek en veel persoonlijke aandacht. 

 

Je neemt mee het entingsboekje, zijn/haar dekentje of een kleedje , zijn/haar drinkbak, lekkers. Een open mind om lekker te kunnen gaan genieten van elkaar. 


Indien gewenst is het mogelijk vooraf een persoonlijke sessie aan de cursus toe te voegen.