wees verstandig en volg je hart

Het in het leven hebben van een puppy roept altijd heel veel onzekerheden op. Dat is logisch omdat je pup nieuw is en zeker wanneer je geen kennis hebt van hoe de pup zich van binnen voelt en wat hij nodig heeft. 

 

Je hebt een BABY in huis. Een hondenbaby geadopteerd van moeder die de baby gedragen en gebaard heeft voor jou!   Dit vraagt grote zorg en respect want een puppy is een moeder en gods geschenk voor jou in je leven. 

 

Honden training past daar niet in. Moeders gaat ook niet op training maar heeft haar babys onvoorwaardelijk lief. 


Dat je baas moet zijn over de pup en hond is allang verleden tijd. De moeder is ook  geen baas maar moeder. 

Ze is zorgzaam, liefdevol en vol vertrouwen in de ontwikkeling  van haar kinderen.

Moeder zal nooit haar kinderen in de nek pakken, domineren en negeren en corrigeren zoals wij het geleerd hebben. Dat doen mensen, honden niet. Alleen als ze gestresst of getraumatiseerd zijn. 

 

BOUW AAN VERTROUWEN EN VEILIGHEID EN NIET AAN GEHOORZAAMHEID. 


Uit eigen ervaring zeg ik dat alle honden met heel veel plezier, uit zichzelf gewoon bij  je blijven, innerlijke rust vinden, niemand tot overlast zijn,  als ze volwassen zijn en in de groei ernaar toe, wanneer ze zich veilig, geliefd voelen en ook met hun gezondheid in balans zijn. 

 

Weet dat iedere correctie of dwang een trauma voor de pup is. Alles waar de pup geen zeggenschap over heeft en zich machteloos voelt staat gelijk aan trauma en stress beleving. 

 

Dus begin het leven van de pup goed , trauma vrij! en laat hem in veiligheid en geborgenheid en vol vertrouwen opgroeien, precies zoals moeder het ook zou doen.

Belangrijk te weten!

  1. Een pup moet 20 uur slapen
  2. Bijten is geen dominantie maar moe of ziekjes
  3. De pup moet bij je slapen.  (laat je niet anders wijsmaken!)
  4. Training is gelijk aan trauma
  5. De pup alleen laten slapen staat gelijk aan trauma.
  6. Socialiseren begint in huis, niet buiten. Socialiseren duurt niet tot 16 weken, maar levenslang. Neem je tijd. 
  7.  Nooit je pup corrigeren en straffen! 
  8.  Iedereen die zegt dat wel moet, en iedereen die zegt dat je de baas moet zijn en overal naar toe moet, heeft geen kennis van de emoties van de een hond. En dat brengt veel emotionele schade die gemakkelijk te voorkomen zou zijn geweest.

 

 


COACHING EN HULP: 

6 X DE MOGELIJKHEID TOT HET VRAGEN VAN TELEFONISCHE HULP EN ADVIES EN EMOTIONELE ONDERSTEUNING VOOR PRAKTISCHE VRAGEN UIT HET DAGELIJKSE LEVEN