Mijn honden, Bjelka en Moxie

BJELKA                                             MOXIE                                    BJELKA EN MOXIE

BJELKA

 

Bjelka is een echt "dapper" mannetje. Hij is alweer ruim 14! Hij heeft de energie van een puppy! Bjelka is een echte grote vent. Hij weet wat hij wil en hij is super gevoelig. Omdat ik altijd grote honden gewend was moest ik wennen aan zijn maatje. Ik vind het heerlijk! Bjelka is dapper aan de buitenkant, zeer gevoelig en onzeker aan de binnenkant. Dapper omdat hij flexibel is in zijn leven, de moed heeft gehad opnieuw vertrouwen te krijgen in leven. Bjelka betekent de dappere, de grote en sterke. Zijn naam maakt hij waar. Als hij onzeker is, heeft hij het nodig te blaffen en hard! hij weet het dan niet meer....

Bjelka is een hond die , ondanks zijn bindingsangst, in staat is contact te maken en tot overgave te komen in een heerlijke knuffelen op de bank.  Bjelka is met 8 jaar bij mij gekomen, uit liefde herplaatst.  Hij is nu ruim 14 jaar, voorbijgangers vinden hem een pup, zo gedraagt hij zich. Behalve als er loopse teven zijn, dan is hij van de partij zoals zijn natuur het hem in geeft. Prachtig en soms lastig. Hij voelt zich heel stoer met zo een mooie dame als Moxie naast zich. Alhoewel we ook moeten zorgen dat hij voldoende rust en tijd voor zich alleen met mij heeft. Het is een grote schat.

Moxie

Moxi is een echt vrouwtje. Charmant, lieflijk, zeer wilskrachtig en eigenwijs.

Zij weet hoe ze je moet "bespelen" met je gevoel (is dat iets typisch vrouwelijks?)

Heerlijk om zo weg te smelten als ze je zo verliefd aankijkt. Ze weet wat ze doet, wanneer en bij wie ze het doet.  MOXI betekent Licht, Spiritueel, genezend, standvastig. Wat toepasselijk. Moxie kwam als een wonder in mijn leven, op een geheel onverwachte manier en onverwacht moment, april 2012, bij ons.  Herplaatst uit een plek waar ze in verwaarloosde toestand gehouden werd. De komst van Moxie in mijn leven heeft mij nieuwe inspiratie en kracht gegeven.

Mijn leven is weer compleet met 2 honden. Moxie opent harten. Ze  brengt zachtheid.

Zij is nu 5 jaar, ze kan nog heel soms angstig reageren, met name naar andere honden toe. Al gaat dat veel beter! Gisteren kon ik zelfs op 2 meter afstand van een hond staan terwijl zij bleef kwispelen. De angst naar mensen toe is nagenoeg over. Ze springt uit vreugde zelfs tegen bezoekers aan!!! Daar ben ik heel blij mee!

Het is nog iedere dag geweldig te zien hoe ze meer en meer openbloeit en zichzelf terugvind.

Zij heeft tijd, liefde en geduld nodig. Gelukkig heeft ze nog een stoere man naast haar lopen die haar ook deels de weg wijst. Ik ben trots op haar, ze is zo een grote lieve schat. Ze wordt iedere dag  vrijer, blijer en ondeugender!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden, spaniel, herplaatsing, healing,  lief, vrolijk, ondeugend, angst, onzeker, blaffen, andere honden, herplaatst, probleem,