"Ik zie de puppy als een welkom gezinslid om.ons over zorgzaamheid, speelsheid en onvoorwaardelijke liefde te delen."

Een draagzak is voor de pup perfect om zich veilig te voelen in de nieuwe omgeving en mee op stap te gaan💕
Een draagzak is voor de pup perfect om zich veilig te voelen in de nieuwe omgeving en mee op stap te gaan💕

Je kunt maar ÉÉN keer  een goede start maken.

De puppy is in mijn ervaring, het meest kostbare, liefste onschuldige en meest verkeerd begrepen hondje. Welk in onze prestatie gerichte en gestresste maatschappij al snel emotioneel verwaarloosd wordt. Gewoonweg omdat we mensen zo onder tijdsdruk staan en op gehoorzaamheid gefocust zijn.

Lees hier hoe je dit kunt voorkomen.

Mensen denken te weten wat een pup nodig heeft en hoe je met een pup of hond moet omgaan. Helaas klopt dat niet.

Mensen denken vanuit de mens. Niet vanuit de hond. En hier gaat het mis. Want het zijn twee hele andere werelden.

 

Lees hier de meest gemaakt en traumatische fouten die je kunt maken en niet meer goed kunt maken. 

 

  1. -s Nachts alleen laten huilen in de bench of buiten. Uiteraard ook niet overdag!  Dit is echt NIET liefdevol en zorgt voor trauma. Veel mensen hebben geen idee hoeveel schade dit aanricht. Echt NIET doen! Zeker niet als je deze informatie hebt  gelezen en dus weet dat het schade brengt!  Je legt de basis voor onzekerheid en NIET alleen kunnen zijn . In plaats van ontspanning en zich veilig voelen, maakt het lichaam van de pup STRESS HORMONEN aan, waarmee hij zijn leven gaat opbouwen. Ik zou het niet aanraden! Hij wordt super onzeker en /of angstig en./of hyperactief. Wees verstandig en een beetje inlevend, liefdevol. Laat de pup bij je slapen. het is zijn natuur. Wil je dat niet, misschien moet je dan geen pup nemen. Een baby laten huilen is wetenschappelijk aangetoonde emotionele mishandeling, met onderzochte aangetoonde hersenschade en emotionele schade voor de rest van het leven. Bij een BABY PUP is dat niet anders. Ik kan mij er boos over maken wanneer die verantwoordelijkheid uit de weg gegaan wordt. Persoonlijk ben ik van mening  dat je dan echt geen pup waard bent. Klinkt hard maar dat is wel mijn mening. 
  2. meteen met de pup op gehoorzaamheidscursus gaan. ook hier bouwt de pup aan zijn voorraad stress hormonen. Een pup hoort zich veilig en ontspannen te voelen.  Het nieuwe thuis en zijn nieuwe mensen zijn al spannend genoeg. 
  3. de pup corrigeren met NEE of Foei. Het maakt hem alleen maar ondeugender
  4. verwachten dat de pup al snel gaat zitten of andere kunstjes leert. Wil je een "leerhond" die doet wat je zegt of wil je een maatje die zich happy voelt in zijn leven en gewoon zichzelf mag zijn. Een baby leer je geen rekenen. 
  5. veel wandelen of overal mee naar toe nemen. dit is op laten huilen na, de grootst mogelijk fout die je kunt maken. De pup zijn zenuwstelsel is nog lang niet volgroeid. Hij kan de prikkels helemaal niet verwerken en wordt overenthousiast en hyperactief. Doe dit met mate en pas nadat de pup minimaal 2 weken thuis is gewend. Neem een draagzak waar de pup in meekan als je op stap gaat en je pup wilt meenemen. Hij voelt je warmte en je hartslag en adem. Jou energie dat geeft rust, veiligheid en verbinding. 
  6. lang of vaak met andere honden laten spelen. het is allemaal teveel. De pup heeft rust en veiligheid nodig. Laat hem pup zijn en leer eerst hoe je ziet wat zijn grenzen zijn. Leer zijn lichaamstaal en emoties kennen. Daarna kun je samen op stap en dan kun je er ook voor hem zijn. Dan weet je ook waar je goed aan doet. Spel met honden vereist kennis. Een pup leert al heel snel verkeerde en heel andere dingen dan jij denkt. 

Heb je toch al je pup blootgesteld aan bovengenoemde punten of 1 van de 6? 
Geen nood. Door de pup alsnog de veiligheid te geven die hij in het begin bij jou gemist heeft en daar moeite voor te doen kun je het tij keren. Maar zonder moeite lukt dat niet. Je kunt de pup maar 1x in zijn leven basisveiligheid geven. Dat is vanaf dag 1 dat hij bij je is en hij het NODIG heeft. 

 

Blijft je pup onzeker of vertrouwd hij je niet echt, krijg je geen echte binding? Maak dan een afspraak voor een healing en of coaching.  Hier kunnen emotionele trauma genezen worden. stap voor stap in het tempo van de hond.  Wacht niet langer. Het leven van de pup is te kostbaar. Hij hoort happy en blij te zijn en zich geliefd te voelen. iedere dag opnieuw

klantervaringen

Helaas waren onze vorige ervaringen met gedragstherapeuten niet zo geweldig. Alles vanuit dominantie en dat paste absoluut niet bij onze hond dus hebben we Helena ingeschakeld. Het eerste thuisbezoek stonden we al versteld en bleek onze hond (Toller)die nu iets ouder is dan 1,5 jaar zijn rust niet te vinden.Ook viel ze uit naar andere honden, na een paar energetische behandelingen en gedragstherapie wat ik eigenlijk niet zo wil noemen is het gedeelte rust zeer zeker verholpen. Aan het uitvallen zijn we nu hard aan het werken maar ook hier zijn al grote stappen gemaakt en is dit veel minder. Helena heeft ons geleerd om anders naar de hond te kijken en te zorgen dat de hond ten allen tijde op ons kan vertrouwen en dat we de hond ook weet dat we haar door de situatie heen helpen waardoor er een hele sterke band is gegroeid tussen ons en de hond. Helena heeft niet alleen de hond geholpen maar ook ons geleerd hoe het ook anders kan met liefde en aandacht en zonder dominantie en dit bleek wel te werken bij onze Jazzy. Ik ben inmiddels zeer trots op onze hond en voel me zelfverzekerd. Helena Hartstikke bedankt Monique en Frans Collaris

                                                                       

Benedicte

 

Het gaat ongelofelijk goed met Meissie. Ondanks onweer is ze zo ontzettend licht, Wat een verschil met voor je consult! Niet te beschrijven. Ze kijkt heel helder is ze is blij! Geweldig!