•  TRAUMA

Wanneer trauma niet behandeld wordt leeft de hond in chronische stress voor de rest van zijn leven. Hij zit in de overleving.  Daar helpt geen enkele training tegen. 

 

Trauma is voor de rest van zijn leven  bepalend voor hoe de hond zich voelt. de wereld beleefd en hoe hij reageert op gebeurtenissen in zijn leven. Door een onverwerkt trauma voelt de hond zich chronisch onveilig met alle gevolgen van dien. Er ontstaat chronische stress omdat deze hond iedere seconde in de overleving modus zit. Dit kost hem heel veel energie. Klein of groot trauma, dat doet er niet toe. Een operatie, een herplaatsing, een verlies, een vechtincident, een lichamelijke verwonding, een plotselinge schrik, allergische shock, stroom- en schrikdraad, correcties, geweld, geluid.  Dit kan door de hond allemaal als een trauma ervaren worden. Het stapelt zich op en hij draagt het zijn hele leven mee, als er niets aangedaan wordt.

 

 Met deze behandeling is het trauma verleden tijd. De hond kan na een behandeling weer meer van zijn leven genieten en tot rust komen. Zonder training. Het ontstaat van binnen uit.  

 

 

  • ZIEKTE EN ANDERE GEZONDHEIDSKLACHTEN.
  • Een goede gezondheid komt van binnen uit. Ziekte ook.

 

Lichaam en geest zijn één. Er is altijd een emotionele factor verbonden aan de lichamelijke klacht. Wanneer deze met de behandeling gevonden en verwerkt is krijgen komt er rust, er komt nieuwe energie vrij en kunnen de klachten herstellen al dan niet met supplementen of medicijnen.

 

Bij ernstige lichamelijke klachten werk ik graag samen met dierenartsen. Dit blijft ook jouw verantwoordelijkheid dit zelf in te schatten. Ik behandel de emoties achter de klacht waardoor de hond en zijn gezondheid opknapt. Ik ben geen dierenarts.

 

  • PIJN, zowel lichamelijke als emotionele pijn. 

Honden kennen een hoge pijngrens (er zijn uitzonderingen) Met deze behandeling wordt de pijn gelokaliseerd en de oorzaken van de pijn gezocht, gevonden en behandeld. Medicijnen kunnen ook uitgetest worden. Let op verandering van medicijnen altijd in overleg met de dierenarts.

 

  • ROUW

Honden kennen rouw en verdriet. Daar hebben ze hulp bij nodig. Honden hechten zich en kunnen hele hechte binding voelen met een mens of ander dier. Ook als de hond een iemand niet altijd of vaak ziet kan hij zich heel erg verbonden voelen. Fysieke aanwezigheid is niet nodig.  Wanneer dan opeens degene uit zijn leven is, om welke reden dan ook, kan de hond ziek, depressief worden en ook gedragsproblemen gaan vertonen zoals onverklaarbare agressie, weglopen, niet eten, onrust. Hij is in de rouw en lijdt emotioneel. Met deze behandeling wordt de verbinding op energetisch en spiritueel niveau weer hersteld zodat de hond zijn levensvreugde weer terug kan vinden. 

 

  •  NIET LEKKER IN HET VEL ZITTEN VAN DE HOND, GEDRAGSPROBLEMEN, ANGST EN AGRESSIE.

Honden kunnen ons een gevoel geven dat ze niet lekker in hun vel zitten zonder directe aanwijsbare oorzaak. Dat is vervelend voor de hond en heel erg goed om dat gevoel wat de  hond in ons oproept serieus te nemen. Er kan van alles aan de hand zijn en dat wordt duidelijk in de behandeling. 

  • ANGST

Angst voor vuurwerk, angst voor knallen. Begin daar z.s.m. mee. Liefst in februari /maart/april. Het is geen quick fix. Het is een proces. De hond heeft tijd nodig voor zijn herstel. Ook voor angst voor mensen, honden etc.

 

  •  PREVENTIEF

Het is aan te raden om 1 a 2 x per jaar de hond uit voorzorg te laten behandelen. Het verlengd zijn leven en gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Een preventieve behandeling werkt krachtig en zuiverend. Alles wat in de weg zit om te kunnen stralen wordt opgeruimd voordat het een probleem wordt. Zowel lichamelijk als emotioneel. (gedrag)

 

 

TOT SLOT
Alle behandelingen zijn inzicht gevend, maken bewust , verbinden en helen. De behandeling zijn voor zowel hond als mens en andere dieren.