Trekken aan de lijn- trainen?  dat werkt niet!

Het is voor de hond NOOIT leuk om aangelijnd te zijn, tenzij jij het voor hem leuk maakt.

Voor de hond is het aangelijnd zijn net zo onnatuurlijk als dat het voor ons mensen zou zijn. Het verbaasd mij niets dat zoveel honden en mensen problemen mee hebben. Honden die aan de lijn trekken zijn gestresst door verschillende redenen. Met training wordt deze stress alleen maar erger. 

  1. De hond voelt zich gevangen en beperkt in zijn vrijheid. Het voelt als een slaaf die moet doen wat zijn bezitter zegt. Dat is stress en maakt hem opstandig. 
  2. Hij heeft nooit geleerd dat hij aan de lijn keuzevrijheid heeft
  3. De hondenouder houdt te weinig rekening met zijn behoeften
  4. Pijn in nek, door verkeerde halsband, tuigje of wat dan ook. 
  5. Correcties

Een hond die zich van binnen onrustig voelt kan nooit rustig aan de lijn lopen.

Een riem moet 3 tot 5 meter lengte hebben en niets wegen. Een borsttuig mag niet onder zijn oksel snijden. Dat is pijn. Wanneer een hond emotioneel zich niet veilig voelt in zijn (nieuwe) leven bij bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar, kan hij niet rustig (LEES ONTSPANNEN) lopen. Intern is hij nog alert en op de hoede voor mogelijk gevaar. Dat is zijn staat van "zijn".

 

Wat kun jij doen om hem te helpen in ontspanning te komen?Jij kunt :

  1. een telefonisch consult aanvragen om meer inzicht te krijgen in het gedrag en vooral de samenhang van zijn gedrag en zijn emotionele leven en wat jij anders kunt doen.
  2. Een heart to heart behandeling voor je hond aanvragen. Hiermee help jij jouw hond emoties te genezen en weer ontspannen in het leven te staan.
  3. Een afspraak voor een wandeling met de hond om je te helpen om op een heel andere manier met je hond aangelijnd te lopen. 

Het een kan niet zonder het ander. Trekken aan de lijn is een symptoom een staat nooit op zichzelf. 

 

Mijn doel is een GELUKKIGE HOND. Mijn doel is niet om de hond het trekken aan de lijn af te leren.