pup, 5 maanden eet veel van straat en is enthousiast naar andere honden.

Dit is geen probleem, maar heel gezond en normaal hondengedrag. Aan de eigenaren uitgelegd en laten zien hoe een hond communiceert. En voorbeelden gegeven zodat de eigenaren ""het hond zijn tussen mensen" beter kunnen gaan begrijpen en er anders naar kunnen gaan kijken.

Overenthousiasme bij jonge honden naar andere mensen of honden toe kan wel een probleem worden. Er ligt altijd onzekerheid en stress aan ten grondslag. Wanneer dat niet in balans gebracht en hersteld wordt, ontstaan er gedrag en gezondheidsproblemen.

oorzaak eten van straat: stress en honger. Verkeerde commerciële voeding. onzekerheid, overbelast

oorzaak onzekerheid naar honden: Overprikkelt in andere puppy cursus in manege. Te snel in het diepe gegooid met andere honden. Deze mensen hebben de grenzen van hun hond op tijd gezien (intuitief!) en zijn gestopt met de cursus.  Super!
Doel: pup helpen om zich veilig te voelen en zijn rust te vinden. Minder wandelen en veel minder doen. Meer slapen. NOOIT corrigeren!

Advies: lange lijn, ontspanning, geen zit om aan te lijnen. Geen volg en geen commando's die horen niet bij een pup. geen dressuur maar liefde. Oefeningen gedaan met aangelijnd lopen en non verbaal communiceren. Voeding getest.

Pup, 16 weken,  is bijterig en wil altijd bezig zijn.

Een pup verkent de wereld met zijn ogen, tanden, neus en mond (smaak). Dat moet zo, dat is zijn natuur. Wanneer een pup te bijterig is, is hij MOE. Overbelast. Rust geven, veel slaap en veel minder doen. Wanneer iets te spannend is,  zijn de stress hormonen hem de baas en kan hij niet meer nadenken.

Hij kan niet meer tot rust komen. Advies: minder wandelen (meer in tuin, af en toe lekker (om de paar dagen) kort (15 minunten a 30 min) in de natuur, (rust en geen honden!) Veel slapen samen. rust in huis en in de eigenaren zelf. Speurspelletjes. Anti stress programma

 

Pup 10 weken wil niet slapen, bijterig

Oorzaak onderzoeken. Lichamelijk? honger? levensomstandigheden teveel doen of te druk? Tandjes wisselen? voeding? stress? Waardoor?

Bij dit hondje in een heling komt naar voren: het missen van broertjes en zusjes (geen afscheid hebben kunnen nemen van) en niet los zijn van moeder.

Het afscheid was te plotseling en de pup te jong bij zijn moeder weg (8 weken) . Hij blijft geborgenheid en bevestiging zoeken en vind geen rust. Voelt zich te onveilig om te slapen en de wereld te vergeten.

De pup is daarna veel evenwichtiger, laat zich meer knuffelen en staat meer op eigen "pootjes" in een tijd van 14 dagen. Slaapt als een roos! Samen met persoonlijk gedragsadvies.

hond van 2 jaar is overenthousiast wanneer hij gaat wandelen

Teveel gedaan in puppy tijd. De eigenaar komt zelf tot deze conclusie na het lezen van mijn boek. Puppy hersentjes hebben alle indrukken niet kunnen verwerken van hij allemaal "moest"". te hoge verwachtingen van hoe de hond zou moeten zijn en zich zou moeten gedragen.  Te hoge eisen aan de hond gesteld. Nu terug naar de basis. Wat wil de hond? Wat heeft hij nodig om in balans te komen ? Anti stress programma samen opgesteld.