Onze eerste kennismaking was vanwege een reading voor mijn hondje Lotje nu alweer een jaar of  3,5 geleden  en daarop volgend een reading voor Billy de cocker spaniel. Daar waren wij zeer tevreden over, vandaar die tweede reading. Toen wij Donna hadden, een puppie! was ik een beetje ten einde raad en heb jou om advies gevraagd. De tips die je me gegeven hebt heb ik zeer ter harte genomen en dus ook opgevolgd.
 Inhoudelijk; meer rust , warmte en gewenning voor de hond alsook voor ons creëren, waardoor er veel meer rust ontstond.  Voornamelijk vond ik het zeer te waarderen dat jij me al telefonisch te woord stond en geholpen hebt , want zoals ik al zei, ik wist het even niet meer.  Heb zelfs getwijfeld of Donna  wel de juiste keuze voor ons was.
 Door de puppy cursus is het contact en genegenheid naar Donna toe meer en meer gegroeid, dankzij jouw liefde en warmte naar de honden toe!  Het gaat prima nu, wij kunnen haar niet meer missen!!
Elly Kroese-Roijen - Donna
 
We zijn terug van een heeeeeeeeeeeeerlijke vakantie. Drágám is een geweldige hond.
Zij en wij hebben enorm genoten daar in Frankrijk. Enige minpunt waren die vervroegd landende parapenters maar dankzij jouw adviezen zijn we daar ook goed doorheen gekomen.  en nou het allermooiste: We hebben met name genoten als Drágám aan het spelen was met andere honden..
JEETJE wat heeft ze dan een voorsprong op die andere honden! Ze luistert G-E-W-E-L-D-I-G en weet zich fantastisch te verhouden tot die anderen...Een voorbeeld voor velen! We hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd dat de waarde van jouw cursussen zich toen pas ten volle aan ons openbaarde..Oprecht dank je wel! groet! Annemieke, Mon, Drágám

 

Waar moet ik beginnen…Buddy mijn nu 2 jarige Jack Russel Terrier en ik, samen begonnen we 2 jaar geleden aan een groot avontuur, mijn eerste eigen hondje, wat was ik er blij mee en wat hebben we, maar naar mijn idee, vooral ik ontzettend veel geleerd!

We gingen samen op puppy-cursus bij Helena, waar ik de hondentaal heel goed heb leren begrijpen en waar we heel  veel  vertrouwen in elkaar kregen en een echte band hebben opgebouwd, want dat is tenslotte waar het om draait! Trucjes en commando’s leren is bijzaak en kun jezelf gemakkelijk thuis doen! We hebben altijd genoten van de lessen! Jammer dat toen het puppy boek van Helena nog niet bestond, want dat had zeker bijgedragen voor nog meer begrip voor het gedrag van mijn pup Buddy!Daarna hebben we nog 1 jaar lang bij Helena op de jonge honden cursus gezeten, hier leerde je nog meer o.a. kalmerende signalen van de honden, we hadden heerlijke wandelingen samen met anderen hondjes door het bos, waarbij je alleen door te observeren heel veel leerde.

 Zelf vind ik een geweldig voorbeeld betreffende de band die wij opgebouwd hebben het moment dat Buddy de eerste keer los mocht, ik vond dat heel spannend en durfde het eigenlijk niet zo goed, ik moest enkele tientallen meters verder lopen en Buddy roepen, de andere cursisten stonden lang de kant met hun puppy’s en Buddy rende natuurlijk zoals het hoort meteen naar de andere hondjes. logisch want hij was een Pup! Maar een half jaar later toen we hetzelfde deden, kwam Buddy zo snel als het kon naar mij, wat was dat een geweldig, onvergetelijk moment! Ook heb ik heel veel geleerd over rust, rust die zo belangrijk is voor de pup en ook volwassen hond.Wat heb ik er een heerlijke, rustige Jack Russel  terrier aan overgehouden. Hij gaat heerlijk slapen na elke wandeling. Nu 2 jaar later….heb ik een hond die heerlijk los loopt tijdens de wandeling, wel op veilige plekken en mij altijd goed in de gaten houdt en op mij wacht en in mijn buurt blijft, zonder dat ik hem dat ooit heb aangeleerd. Hij is vrolijk, speels, grenzeloos nieuwsgierig en nergens bang voor,  ook is hij een allemansvriend voor alle hondjes.

 In huis is hij heel rustig, 1e jaar sliep hij nog in zijn bench, ook als ik na het werk was, maar na een tijdje gaf hij zelf aan dat hij niet meer in de bench wilde en nu is de woonkamer en de gang zijn domein als ik er niet ben! Buddy heeft ook geen probleem ermee om enkele uurtjes alleen te blijven! En hij heeft nog nooit wat kapot gemaakt.Hij is voor ons de allerliefste met een geweldig karakter en ja hij wordt natuurlijk verwend…en ’s nachts slaapt hij nu heerlijk bij ons op bed.

 

Wat betreft zijn gezondheid heeft hij ook diverse helende connectie behadelingen ondergaan die hem altijd heel goed geholpen hebben en waarbij hij mij zelfs een spiegel voorhield. Buddy en ik zijn heel dankbaar voor  wat Colour of Dogs ons allemaal heeft geleerd