Uit dankbaarheid aan alles wat Shai en Shadow mij gegeven hebben. Het is onvoorstelbaar veel.

Ze hebben mij geleerd dat de dood niet bestaat.

Dat besef wat ik niet kon geloven heeft mij gebracht naar een diepere ontwikkeling van mezelf. Ik wilde met hun in contact blijven. Dat is gelukt met hulp van boven. Ik ben er zo enorm dankbaar voor want de pijn was zo diep.
Nu zijn ze er, ik ben er weer. Ze helpen en gidsen mij en mijn honden iedere second als ik het nodig heb en vaker.

Ik wil hun graag hier aan de lezer voorstellen en een mooie plaats op mijn site geven. Want zonder hun had ik dit werk niet kunnen doen en was ik niet zover gekomen.

IN MEMORIAM

 

mijn lieve ondeugende Mister SHAI van het Vennetje.

Overleden op 25 aug. 2007 op 11 -jarige leeftijd. In de tuin begraven van mijn voormalige woonadres te Eyserheide

 

Shai betekent: "een kado voor altijd"

Afscheid nemen, hoe doe je dat? Niemand die het je echt kan zeggen, voor iedereen is dat anders. Er zijn talloze mogelijkheden om vorm te geven aan het afscheid, natuurlijk ook afhankelijk van de omstandigheden die aanleiding zijn tot het moeten laten gaan van je trouwe viervoeter. Het maakt niet uit hoe je afscheid neemt, wat je ook kiest of doet of niet doet, als het een manier is die bij jou persoon, je hond! en het gezin past. Het is altijd goed! Ik zelf heb een communicatie laten plaatsvinden voor dood van Shadow waarin ik "richtlijnen" aangereikt kreeg over wat er ging gebeuren en hoe. Ik heb voor mij belangrijke vragen kunnen stellen die beantwoord werden. Ik heb me laten begeleiden in het uitvoeren van bepaalde rituelen die de binding die ik had met Shadow "losser" maakten en het afscheid verzachten. Ik kon vrede voelen in het hem laten gaan, heel bijzonder voor mij, want ik was bang voor de dood en afscheid. Nu ervaar ik de dood heel anders. Dood en leven horen bij elkaar.

 

Met mijn andere hond Shai was het heel anders, toen was ik niet alleen. Ik kon verdriet delen met mijn ex -man en Shai was een heel andere hond. Hij gaf zich over en stond meer open voor de dierenarts. De dierenarts gaf hem een slaapprik, na een goed voorbereidend gesprek met ons (wat ik zeer gewaardeerd heb!) en daarna de definiteve prik. Shai heeft niets gemerkt, hij sliep heel vredig toen de dierenarts thuis kwam, kwispelde zelfs haar te begroeten, en hij sliep verder om "over te gaan". Het was zacht, mooi. Ik kon er vrede mee hebben, ondanks de leegte en de pijn die ik ook voelde. Shai is 2 dagen erna begraven in de tuin. Shadow was erbij en heeft in die 2 dagen afscheid kunnen nemen van zijn maatje waar hij van pup af 11 jaar mee samen was. Dat is goed geweest. Shadow bezocht zijn grafje regelmatig door erop te gaan staan of eerst eromheen te lopen voordat hij zijn gang ging in de tuin. Heel aandoenlijk. Shadow was erbij toen Shai zijn prik kreeg. Dat was mooi. Die twee hadden contact. Shadow die opdringerig kon zijn naar Shai toe, was nu rustig. Hij ging tegenover hem liggen en ze hadden oogcontact. Na de dood van Shai, wilde Shadow naar buiten, wandelen. Nog nooit heeft hij zich zo uitgeleefd met een wandeling. Thuis was Shai er nog, hij kon nog aan hem snuffelen zovaak als hij het nodig had. Op een bepaald moment, hoefde dat voor Shadow niet meer. Hij liep langs hem en toen was het duidelijk dat Shai begraven kon worden. Ik heb er nooit spijt van gehad het zo gedaan te hebben, hoe "raar" sommige mensen dat ook vinden. Voor ons was het goed zo en wij moeten  er vrede mee hebben.

 

Ik ben dankbaar voor deze mooie liefdevolle ervaringen. Hiermee wil ik aangeven hoe verschillend honden reageren op hun afscheid en hoe belangrijk het is te doen wat je intuitief weet dat je moet en wilt doen. Je kunt het maar 1 x doen, het afscheid. 

Shadow was mijn echt mijn shadow. "schaduw"

Mijn steun en toeverlaat.

Mijn soulmate ging zijn eigen weg toen hij 12 was op Allerzielen liet hij mij zijn prachtige oogverblindende zielelicht zien in zijn mand! Ik was totaal overdonderd zo mooi!


Ik nodig u uit er niet te lang alleen mee te blijven rondlopen. Het is zwaar genoeg. Ik bied u de mogelijkheid een klankbord voor u te zijn, als gelijkwaardig mens, die van honden en dieren houd , om een stuk mee te denken en een luisterend oor te bieden in dit moeilijke maar ook mooie proces.  Het is mogelijk om via healing en/of intuitief communiceren helder te krijgen wat mogelijke  wensen van uw huisdier bij overlijden zijn. Het maakt het voor hem " gemakkelijker " om afscheid te nemen en het helpt het dier om beter "Los te kunnen laten".