WAT JE MOET WETEN OVER  HET HEBBEN VAN VERWACHTINGEN

                                                            En waar dat toe kan leiden

 

Verwachtingen hebben kan het ons soms heel moeilijk maken. De verwachtingen op zich misschien niet maar wel wordt het moeilijk als er niet aan onze verwachtingen voldaan wordt. Ik schrijft “onze” omdat het heel  menselijk is verwachtingen te hebben en ik mij ook bewust ben dat het ook mezelf betreft..

 

Herken je dit? Je hebt de verwachting dat je hond in een lastige situatie moet luisteren en hij doet het niet. En je oefent zoveel.... hij zou het toch moeten begrijpen nu? Tja en dan, doet die situatie zich weer voor en springt hij bijvoorbeeld weer tegen een wandelaar op terwijl jij dat niet wilt en verwacht dat het toch een keer anders zou moeten...Het roept boosheid, frustatie, irritatie in op. Dit moet anders, denk je, zo is het niet leuk wandelen. Je bedoeld eigenlijk te zeggen: het gedrag van de hond moet anders. Dat kan niet zo verder...


Waarom? Omdat het voor jou niet leuk is. Je schaamt je misschien voor de andere mensen. Je wilt dat je jonge hond rustiger is. Je wilt zo graag op de vrije zondagmiddag gaan wandelen met het gezin. Misschien kan dat dalijk niet meer..Je wordt geconfronteerd met jezelf  –het niet uitkomen van- jouw verwachtingen en wensen! Grrr en dat is niet leuk!

 

Herken je dat misschien?

“Ik heb het er lastig mee en dat komt door jouw. Jij moet veranderen”

 

Ik heb het vaak gehoord als kind en in verdere persoonlijke relaties. Geloof mij als ik zeg  dat dit je vertrouwen in jezelf niet ten goede komt met alle gevolgen van dien. Ik zie het ook terug in mijn werk met hond en mens.

Op mijn beurt ben ik ook degene geweest die de ander wilde veranderen. En weet je, als het mij niet lukte om de ander te laten inzien dat hij moest veranderen voelde ik me boos en gefrustreerd. Ook dat zie ik terug in de mens – hond relatie. Ook ik ben deze weg gegaan, ook met mijn eerste hond Billie. Hij heeft me geleerd naar mezelf te kijken, waarom ik zo beinvloedbaar was en foute adviezen opvolgde. Een les die zich laten in mijn leven zou herhalen.  Mijn bewustwordingsweg hierin, was  geen gemakkelijke weg maar wel een weg vol met dankbare, rijke en  mooie levenslessen. Ik wil het geleerde graag met je delen.

 

 

Na zoveel jaren al mijn energie met enorme overgave, plezier en liefde gegeven te hebben in het veranderen van

de hond zodat de mens en de maatschappij tevreden is, ben ik  gestopt met het moeten voldoen aan verwachtingen van anderen en dus ook met het geven van “gehoorzaamheidstrainingen “

                                                        (lees: “ jij moet zo worden als ik wil training”)

 

 

INNERLIJKE VRIJHEID (ook voor de hond)

 

Een paar dagen  geleden was het bevrijdingsdag. Als je (voor jezelf) niet meer aan verwachtingen hoeft te voldoen  ben je vrij en kom je tot bloei! Dat is wat ik ervaar, dat is mijn ziel dat is mijn vrijheid. Deze vrijheid neemt je niemand af. Die vrijheid zit in jouw..Als er iets is wat VRIJHEID geeft is het dat wel!  Ik heb het losgelaten.al dat moeten voldoen aan.... Wat een proces en wat een heerlijk gevoel! 

 

                                 Het is deze vrijheid  die ik  graag aan jouw en je hond wil  doorgeven

 

                                                                 

                                                         

 

                                      CURSUSSEN EN LESSEN, loslaten van verwachtingen

 

Net als jij, is  de hond is op zijn mooist als hij zichzelf mag zijn. Ik heb al menige hond zien opbloeien omdat hij ruimte kreeg omzichzelf te mogen zijn. Dat wil zeggen dat hij niet voortdurend geconditioneerd wordt om anders te moeten worden dan wie hij is, niet steeds gecommandeerd wordt of voortdurend (ver)oordeeld wordt of het goed is of niet goed is wat hij doet of niet doet. Dat hij niet voortdurend moet presteren om lief  gevonden te worden of waardering te verdienen. Ik heb al menige relatie mens en hond zien opbloeien en het plezier weer zien terugkeren als alle verwachtingen los gelaten worden. Makkelijk is het niet altijd, maar ik help je en coach je erbij, als je wilt.

 

Wil jij ervaren hoe het is om met je hond samen te zijn zonder (beide!) te moeten presteren?
Wil jij ervaren hoe het is om niet met gehoorzaamheid bezig te zijn als je op les bent maar alle aandacht bij jezelf en het enige moment wat er is het NU geeft
?

Wil jij ervaren hoe het is om op deze manier jezelf en je hond te ontmoeten?

Wil jij leren over jezelf met je hond als spiegel?

 

            Wil je dit een  keer ervaren meld je dan aan voor eenmalige proef- ERVARINGSLES op:

 

ZONDAG  7 JUNIVAN 14.00 TOT16.00 UUR

ZONDAG  5 JULI VAN 14.00 TOT16.00 UUR

ZONDAG  9  AUG VAN 14.00 TOT16.00 UUR

ZONDAG 13 SEPT VAN 14.00 TOT16.00 UUR

                  

We gaan naar een mooie plek in de natuur om elkaar en de honden te ontmoeten.

Locatie Eyserbos

Kosten 25,00

Max 4 deelnemers met hond

Meer informatie volgt na aanmelding.

  

INFORMATIE AVOND te lemiers

OF kom naar de gratis en vrijblijvende informatie-avond op woensdag 20  mei as om 19.30 uur.

(zonder hond!) Locatie: Agro tuin en Dier, Mamelis te Lemiers.

(Parkeren meteen rechts voorbij rotonde mamalis richting vaals).

Op deze avond kunnen we kennismaken en is er alle ruimte voor vragen en meer ...

 

Bevalt het je en WIL JE MEER? Dan zijn zijn er verschillende mogelijkheden voor je:

 

1)      Je kunt losse lessen volgen. Deze zijn tweewekelijks op zaterdagochtend van 11.15  tot 12.45 uur Eyserbos. Kosten zijn 20,00 per les. Wel vooraf aanmelden!

2)      Je kunt een persoonlijke sessie of coaching traject met mij afspreken.

Hierbij coach ik jou en je hond om samen in harmonie te komen. Dat doen we met gesprekken, meditaties, wandelingen, reflecties van de hond en indien nodig energetische behandelingen die jou en je hond kunnen ondersteunen om  het proces te doorlopen.- De keuze is natuurlijk altijd aan jou. 

3)      Nieuw! Je kunt een abonnement nemen van 6 maanden of een jaar.

Hiermee kun je voor resp. 30,00 of 25,00  per maand,  2x per maand meedoen aan een bezinnings- cq verbindingsles en/of wandeling in de natuur.

4)      Natuurlijk zijn er nog de “Ik verbind me met mijn puppy” puppylessen en “Ik ben geduldig” jonge honden lessen.  Ook tweewekelijks in Eys op zaterdagochtend en donderdagavond.

 

Ik weet niet wat te verwachten, ik weet alleen maar dat ik enorme vreugde en sprankeling -insite of me- voel om mijn lessen in een nieuw jasje te mogen gaan aanbieden.

            Het enige wat ik kan doen, loslaten en vertrouwen hebben. Thats it. Daar ga ik voor.                                                                                    Spannend.....leuk!

 

Ik verheug me je te ontmoeten en te delen!

 

Heb je vragen geef mij een belletje of mail.

Helena Schmets | 06 24 10 98 77 | www.helenaschmets.nl | info@helenaschmets.nl

                          De site moet nog bijgewerkt worden. Deze groeit nog niet zo snel mee