Stress

Mens en hond hebben er beide dagelijks mee te maken. 
ZIjn jij en.of je hond slachtoffer van narcisme, dan is er altijd sprake van chronische stress en vaak burned out. 
Ook bij honden. 
Het zenuwstelsel is totaal overprikkeld met als gevolg dat er op den duur ook behoorlijk wat fysieke klachten ontstaan, van allergie, tot hormoonstoornissen en rugwervel klachten. 

Trauma en stress is niet alleen mentaal maar gaat altijd in het lichaam zitten. Daar maakt het zich zichtbaar. 

Dit wordt een vicieuze cirkel die zeker te doorbreken is. 
Het vraagt inzet, moed en soms hulp van huisartsen of andere instanties. (bij mensen) 

Voor honden zijn er energetische behandelingen die het zenuwstelsel kunnen kalmeren en hem weer in balans kunnen brengen. Dat zijn de ANTI STRESS BEHANDELINGEN. 

Naar "ons" gelijknamige boek: stress bij honden. ®

Enorm veel honden zijn en worden letterlijk en figuurlijk ziek van (onze?) stress. 
alleen wij zien en weten het vaak niet. 
Wij zetten ons al ruim 18 jaar in om dit te veranderen. 

De maatschappij verwacht en eist veel van ons, en wij verwachten op onze beurt, veel, vaak teveel van onze honden. En dat gaat niemand in de koude kleren zitten.

Honden zijn zeer stressgevoelig. Veel meer dan wij denken.
Honden worden letterlijk ziek van stress. Net als mensen.
Veelal omdat ze niet begrepen worden in hun zachte en liefdevolle natuur, die andere behoeften kent dan wij denken.

Stress bij honden kent 1001 oorzaken en manieren waarop hij stress laat zien. Oorzaken kunnen medisch zijn, maar ook praktisch (riemvoering of te weinig vrijheid, voeding bijvoorbeeld) en ook onbegrip of levensomstandigheden kunnen stress veroorzakers zijn.
Ook vervelende of traumatiserende levensomstandigheden uit het verleden kunnen in het NU stress veroorzakers voor de hond zijn.


Ook zijn lichaam reageert hierop. 
Stress  is leeftijd gevoelig. Puppys zijn op een andere manier stress gevoelig dan een senior hond of puber hond of getraumatiseerde hond. 

Colour of Dogs vindt het  belangrijk te zien hoe iedere hond op zijn eigen manier stres ervaart en laat zien. Dat is bij geen enkele hond gelijk.  

Alleen dan kan hij goed geholpen worden. 
Stress bij honden is onze specialisatie. Wij hebben ons er de laatste 12 jaar helemaal in verdiept. Het door ons vertaalde, bewerkte en uitgegeven boek stress bij honden was onze best seller in jaren. Het boek is uitverkocht. 

Om stress symptomen en klachten bij de hond te reduceren, wordt de hond ondersteunt met bachbloesem, bio resonantie producten, vitamines en natuurlijk uw liefdevolle begeleiding van uw hond!