Waarom een heart to heart connectie?

100% TRAININGSVRIJ!
100% TRAININGSVRIJ!

Bij een heart to heart connectie wordt het trainen van gehoorzaamheid overbodig. Dit is een hele mooie vaak nog onbekende, weg!

 

In mijn ervaring van de afgelopen 24 jaar waarin ik intensief met meer dan drieduizend mensen en honden heb gewerkt en alle opleidingen heb gedaan en geschoold ben voor honden en mensen heb ik gezien, geleerd en ervaren dat alle aandacht naar de hond gaat. Alles om de hond te veranderen,van harde correcties, slipketting, trainen, trainen en nog eens trainen, corrigeren, hard aanpakken (een hond moet luisteren toch! zeker als het een grote hond is) het conditioneren (OA. clicker) MET als doel ervoor te zorgend dat de hond ons niet de baas zou worden. 

 

Dit is een fabel. Want de hond en ook de wolf zijn zachte dieren.Hoe groot en sterk ze ook uitzien. De meeste problemen ontstaan juist door een harde aanpak. Want grote stoere honden hebben, net als mensen, een zacht hartje. 

 

Van wolven wordt gezegd dat je ze de baas moet zijn anders eten ze je op... haha. het sprookje. Het is niet voor niets een sprookje. 

 

Zelf heb ik tussen de wolven  gezeten, en het voelde als familie. Ze kwamen bij mij en besnuffelden mij, het was FANTASTISCH. 

De man die de wolven verzorgd in een belgisch park beaamt mijn theorie in zijn workshop over dominantie. 


Dat ook dominantie tussen wolven en mensen en wolven onderling niet bestaat. Wel samenwerking en respect. 

 

Eten krijgen de pups eerst, Heeft de jongere wolf iets gejat, heeft de ouder wolf pech. Gevonden is gevonden. 

Dat wordt  gerespecteerd. Alle rangorde regels  vervallen. 

 

het is een familie. In de familie is respect en VEILIGHEID het belangrijkste. Wanneer je voortdurend op je hoede moet zijn voor correcties en straf door een familielid, waar je je veilig bij zou  moeten voelen, ontstaat er geen familiebinding. En juist die is voor de hond en de wolf van levensbelang. 

 

David MECH heeft ook onderzoeken gedaan naar dominantie bij wolven in de  vrije natuur. 20 jaar lang. Raad eens! geen enkel conflict, geen enkele hierarchie. Maar gelijkwaardigheid, vertrouwen en zeer liefdevol ouderschap. 

 

Alles tegenovergesteld geleerd aan de dominantieregels en menige ouderwetse training van nu, die de honden emotionele en ook fysieke schade toebrengen. Mensen weten vaak niet beter en geloven de trainer. 

 

Honden die getraind worden betiteld als probleemhonden. Anders hoeft men niet op training. Men beseft niet dat door te trainen en te corrigeren en streng voor de hond te zijn de hond nieuwe trauma;s en problemen erbij krijgt. 

 

De wordt bang, onzeker, gestresst en mist zijn baasje die hem veiligheid en liefde kan geven wat hij nodig heeft.

 

Hij is geen boze wolf. 

 

Een rottweiler niet, een staffordshire niet, een pitt bull niet, een duitse herder niet, een berner sennen niet, een jachthond niet, een saarloos wolfshond niet, een bull mastif niet, en noem maar op. Deze rassen zijn net zo min een grote boze wolf als een teckel, een cocker, een poedel of wat dan ook. Kleine hondjes zijn zelfs vaak feller in  hun verdediging dan grote honden. Uit nood. Altijd uit nood. 

 

TIJD OM HET ROER OM TE GOOIEN, THEORIEËN OVERBOORD TE GOOIEN EN JE HOND TE GEVEN WAT HIJ ECHT NODIG HEEFT.