Oh wat heb ik naar antwoorden gezocht in mijn leven. Hoe deed ik het goed? Ik wilde mijn hond het allerbeste geven. Maar hoe? Ooit wist ik niets van honden.... en daar begon mijn zoektocht. In boeken en cursussen.... 

Ik vond niet de antwoorden die ik zocht. Mijn hond luisterde en toch mistte ik iets. Ik voelde met niet compleet en ik had het gevoel dat ik een relatie met mijn hond had die mij niet gelukkig maakte.

Ik had het gevoel dat er meer moest zijn  dan volg, zit af. Ik had geleerd hoe ik mijn hond de baas kon zijn en hoe ik hem van alles moest leren. Ik had geleerd dat dat de juiste weg was die hond en mens gelukkig zou maken.

 

Maar mij niet, en mijn hond ook niet.

 

Het lijkt op het oog leuk. De hond is afhankelijk... voor goedkeuring en beloning en waardering. Daardoor kan hij zich aanhankelijk gedragen. Maar dat is afhankelijkheid heb ik geleerd, een gevolg van de dominantie verhoudingen en de BAAS training.

 

Verbondenheid, en zich veilig en gelukkig bij elkaar voelen, is iets heel anders. Als je dat kent, weet je de verschillen.

 

het eerste is hard werken en het tweede is genieten.

Puur genieten van het samen zijn.

 

Ik heb steeds gedacht en de theorie geloofd...ohh mijn hond moet luisteren ,hij mag niet trekken, niet voorop lopen, niet als eerste de deur uit, geen intiatief nemen, niet boven op mij zitten, niet op bed liggen etc.... Ik was wat dat betreft geen goede baas want ik kon dat niet goed. Het paste gewoon niet bij mij, Men vond mij te lief, te zacht voor de hond, ik moest strenger worden..anders zouden er problemen komen. 

 

OHHH jeee. dat wilde ik natuurlijk niet. Ik ging aan mezelf twijfelen. Was er iets mis met mij? waarom kon ik dat niet? 

 

EN zo ging een tijd voorbij Waarin ik echt alles in hondenland ervaren heb. 

 

Het waren en zijn mijn lieve, lieve honden die mij het vertrouwen hebben gegeven, toen ik niet de baas kon zijn, omdat ik doodziek was, dat ze bovenop mij kwamen liggen om mij te troosten en hun warmte en liefde te geven, het waren mijn honden die alle theorieen overboord gegooid hebben en mij geleerd hebben wat vrijheid is. De vrijheid om LIEF te  hebben.

 

HARTSVERBONDEN LIEF TE HEBBEN. 

 

ALLES KOMT DAN GOED.  Vanzelf. 

 

Dit mag ik nu met je delen, zodat jij niet die 24 jaar hoeft te zoeken die ik heb gezocht. Zodat jij met je hond ONMIDDELLIJK van elkaar kunnen genieten op een manier die ook de hond kent. vanuit het hart. Dat is de enige manier. 

 

Ik help je, ik trek je erdoor heen, ik steun je, Ik coach je, Ik heb lessen gemaakt, cursussen, leeravonden, alles zodat jij met je hond  NU meteen ook dat geluk kunt vinden, zonder zelftwijfel en vol overtuiging dat het goed is wat je doet.... 

 

Dat je nooit! aan je hart en dat van je hond hoeft te twijfelen. Dat daar, en alleen daar ALLE ANTWOORDEN voor het oprapen liggen.