De hond een boodschap  van liefde en vertrouwen


Trauma therapie en  bewust onderwijs


Omdat je van buiten niet ziet welke emotionele verwondingen de hond van binnen meedraagt, hoe hij deze helaas oploopt en er last van heeft.  Hij kan dat goed verbergen. Dat is zijn natuur. Dat wil niet zeggen dat het er niet is. 


Veilig of niet. De basis van alle gedrag en gezondheidsproblemen. 

Door trauma ontstaat gedragsproblemen. 
Door gedragsproblemen als niet meer dan gedrag te zien, ontstaat nieuw trauma
Trauma zijn inwendige, niet zichtbare, zeer overheersende emotionele en psychische letsels die chronisch kunnen worden en zijn tol eisen. 

een goede en vooral liefdevolle zorgvuldige en vakkundige omgang is vereist. 

Alleen als ik volkomen mezelf mag zijn, kan ik gelukkig en gezond zijn.

 

Als een hond mag zijn wie hij is, is hij ontspannen en  vrij. Dan ontstaat er in plaats verbinding met de riem een verbinding uit het hart die nooit breekt of vervangen moet worden. Een hond die vanuit het hart verbonden is, en GEHOORD wordt, en rekening mee gehouden wordt, zal nooit de benen nemen, weglopen. Hij voelt zich en is verbonden. Hij heeft veel minder behoefte te blaffen of om uit te vallen, zelfs contact met andere honden hoeft niet zo nodig, deze loopt hij gemakkelijker voorbij.  Hij is in huis rustiger, slaapt en rust meer en gaat gemakkelijker overal mee naar toe. Hij voelt zich ook veilig genoeg om ook een paar uurtjes alleen te kunnen zijn. Daarbij zal deze hartverbonden hond ook nooit overdreven aan de lijn trekken. Hij is gewoon  graag bij u en hij kent veel minder stress. Een hartverbonden hond blijft meer gezond en is een HAPPY Hond - op zijn eigen unieke persoonlijke wijze.