Trauma Herkennen En Verhelpen Samen Met Je Hond

Trauma is , ontstaat, wanneer er een gebeurtenis plaatsvind die niet te voorzien was, waarbij men machteloos is, hulpeloos en afhankelijk is van de ander om een gewelddadige gebeurtenis waarbij degene onrecht wordt aangedaan, waarbij degene zich bedreigd voelt, lichamelijk en/of psychisch pijn gedaan wordt,  te doen stoppen. Het is onvoorzien. De hond gaat met angst of agressie op dit trauma reageren. Door het trauma te overwinnen en te helen, kan de hond zich weer veilig)er) voelen en nieuw vertrouwen krijgen. En jij bent degene die hem daarbij kan helpen!

 

Wat belangrijk is te weten;

 

Het angstige. agressieve gedrag dient als bescherming. Door agressief te reageren of met angst, door te vluchten of aan te vallen of door iemand weg te jagen, op afstand te houden, zich onzichtbaar te maken, of klein te maken, heeft de hond een stuk controle over zijn leven. En daardoor kan hij zich, te midden van de onveiligheid, veiliger voelen. 

 

Onthoudt: 

 

 De basis van zijn gedrag is onveiligheid en gebrek aan vertrouwen. Een vraag die je kunt stellen is: draagt wat ik doe bij aaN veiligheid en vertrouwen of maakt het veiligheid en vertrouwen stuk? Dan weet je het juiste  antwoord.

 

Een Traumatische Gebeurtenis.heeft Altijd Effect Op Gedrag En Gezondheid

Onderdrukken en ondergaan van trauma eist op den duur zijn tol psychisch en lichamelijk. Het is dus belangrijk beide "aan te pakken". 

 

Hoe kun jij je hond helpen? Door de hond de regie over zijn leven terug te geven, hem zelf keuzes te laten maken, stout te laten zijn en hem tegelijk liefhebben. Hierdoor ontstaat nieuw vertrouwen in mensen en het leven.  

 

Wil je hond helpen en wil je weten hoe je hond erover denkt en hoe hij het ervaart? Wat hij nodig heeft en zijn behoeften zijn? Wil je zijn hulp hierbij? 

 

DOE HET SAMEN!