"Niet alleen de mens heeft een vrije wil en recht op zijn eigen leven.  Iedere hond ook' 

Vaderhonden. 


De vaderhonden worden gedwongen tot geslachtsgemeenschap door hem op een door de mens uitgekozen moment bij een geslachtrijpe vrouwtjes hond te zetten.
Zijn oerinstincten reageren, hij heeft geen keuze meer. Wanneer een hond als dekreu leeft en gepresenteerd word is zijn leven en zijn zaad per definitie niet van hem.
Ik vind het ethisch onverantwoord. Dat is mijn vrije persoonlijke mening, uiteraard mag daar iedereen anders over denken. Dat is niet aan mij.  Daar heb ik ook respect voor. Ik kan het alleen niet onderstrepen.

Realistisch gezien: (niet mooier maken dan het is)
zijn zaad wordt verkocht en is geld waard. Zijn zaad is van hem, het is zijn leven. Zo hoort het te zijn. Maar zijn leven dient 1 doel. Voortplanten op wens van de mens. Een gewoon hondenleven waarin hij meer waard is dan zijn zaad,  is vaak voor hem niet weggelegd. Vaak zijn dekreuen zelf nog baby's in hun hart zijn en door van alles, niet rustig tot volwassenheid in ontwikkeling hebben kunnen komen. Vooral emotioneel. Dat is mijn ervaring, vrije mening en beslist geen verwijten naar Fokkers toe. Iedereen doet zijn best.
Ieder maakt zijn eigen keuzes die hij zelf kan verantwoorden.
dat doe ik ook. En ik vertrouw op de ander dat deze dat ook kan. Met respect.   

Maar of het gezond en goed is voor hem is onze verantwoordelijkheid en zeer de vraag. Mijn antwoord is NEE

Alles waarbij de hond zelf  geen keuze heeft is niet goed voor hem.

redenen:
1. geen keuzes is macht ontnemen en afhankelijk maken (net als bij mensen)
Veel reuen zijn nog zelf puber, pup, en worden al vader op 1 jaar of jonger. Dit heeft gevolgen voor zijn hele stress hormoonsysteem
 en belast hem emotioneel zwaar. 

2. Iedere hond heeft het recht om zijn eigen leven te leiden en RUST in zijn leven te hebben en een veilig thuis. Een gastgezin is geen veilig thuis, want de hond voelt dat hij niet echt thuis is.
Dat is net alsof u in een huis woont wat op naam van iemand anders staat.
Dat wordt nooit uw thuis. Het blijft altijd van de ander.

3. Reuen zijn en als teefjes verplicht. op show te gaan, uit te blinken, zich te laten beoordelen in loopgedrag, uiterlijk, gedrag voordat hij goedgekeurd wordt om te mogen dekken. Veel veel stress. En ontnemen van levenskwaliteit.
In feite is het geen mogen maar moeten.  Voldoet hij of zij niet aan rasstandaarden? Dan is hij niet meer functioneel en moet hij weg of wordt hij/.zij weer verkocht.  Op naar de volgende...of naar het asiel.

Ik zou liever zelf helemaal anders met honden omgaan. Daar zijn ze voor mij te lief en dierbaar voor.

Deze honden hebben geen basisveiligheid en dit gaat voorbij aan zijn geboorterecht recht om onvoorwaardelijk geliefde te zijn zoals God alle honden op de wereld heeft gezet en bedoeld heeft en gemaakt heeft.
Precies goed zoals hij is. In alle opzichten.
Geen gesleutel.

De reu en teef, zou dit zelf liever dit allemaal niet doen en liever in het bos met zijn mensen waar hij van houdt samen genieten en mooie herinneringen opbouwen en liefde delen.

Mijn mening:
Koop geen raspup, waar dan ook.
Sta open om welke hond dan ook uw liefde te geven en een gouden mand, ongeacht zijn uiterlijk uit liefde voor hem.haar.

SUCCES EN VREUGDE GEGARANDEERD.