Verantwoorde hondentraining, wat is dat?

Dat is geen training. Dat is een liefdevolle omgang met de hond op een zodanige manier dat het hond de grootste veiligheid en vertrouwen geeft die er te geven is. Het is een manier die voorkomt dat de hond emotioneel en psychisch letsel *trauma krijgt.  
Dat is letsel dat niet te zien is, maar van binnen leeft. 
het uit zich wel in gedrag. Dat vervolgens (nog) niet begrepen wordt. 

hier wil ik de hond (en de mens) bij helpen. 

In de hondentrainingwereld in Nederland zijn er geen regels die de hond bescherming bieden. Helaas. Iedereen mag en kan doen met een hondentraining wat hij/zij wilt.  Van correcties, tot imponeren, de hond klein en onveilig laten voelen met lichaamshoudingen en oogcontact, negeren, knietjes geven, stroombanden, pufjes en blafbanden, vastbinden en in paniek laten zijn tot de hond het opgeeft, etc etc. verdrietig word ik ervan. Ik heb het allemaal zelf gezien, ervaren en tot mijn spijt veel honden en baasjes ontmoet die hier grote verwondingen hebben opgelopen. Honden die naar binnen gekeerd zijn, niets meer durven, stil zijn. Ik zie het dagelijks.
Het stil zijn wordt verward met pleasen en lief zijn. In werkelijkheid is de hond van binnen lamgeslagen. Ik weet zeker dat het baasje dat niet weet en ook niet wilt. En misschien hiervan schrikt als dit gelezen wordt. Dat begrijp ik heel goed. Mij is het ook gebeurd.

En ik hoop dat ik mag helpen om dit bij mens en hond te besparen!
Wel zo fijn! 

Mensen die geen contact meer met hun hond krijgen, honden die zich van de baasjes verwijdert hebben, geen vertrouwen meer hebben, weglopen  of aan de lijn weg willen lopen, angstig zijn, enorm veel blaffen, honden die het niet meer weten, en mensen die het niet meer weten. Natuurlijk ben ik dankbaar dat ik voor deze mensen en honden een uitkomst mag zijn en mag  helpen. Maar liever niet!
Liever zie ik dat het niet  nodig is! dat het hond en mens goed gaat.
Maar ik ben dankbaar dat ik er voor deze honden en mensen mag zijn.
Al is het niet altijd even gemakkelijk en stromen vaak mijn tranen van verdriet en pure onmacht.

Dat is een van de redenen waarom ik mensen opleid om op hun eigen manier les aan hond en mens te gaan geven met als doel de mens te leren trauma (emotioneel letsel) bij de hond te voorkomen!

In de hoop en wens dat een tijd komt dat honden (en mensen) hiervan gevrijwaard blijven.

Hoever gaan we in de hondentrainingswereld om het welzijn van de hond te gebruiken om de hond te laten doen wat wij willen.
Honden lijden er mentaal, en psychisch heel erg onder.
Het is te zien aan ze, en het veroorzaakt nieuwe gedrag en  gezondheidsproblemen die niet begrepen worden.


Ik zou willen daarvoor nieuwe wetten komen. 
want het is heel erg hard nodig om het emotionele en psychische en fysieke welzijn van honden te beschermen en minimaal intact te houden. 

Mijn missie

Waardigheid vergroten en creëren voor de hond en het hondenleven. In alle opzichten.  

Alternatieve verantwoorde honden"training" vind je hier. 

training tussen ".."want een hond hoeft niet getraind te worden. Dan wordt hij anders dan hij is. Meer zoals wij hem willen. Dat alleen al overschrijdt ethische en morale grenzen van het welzijn en bestaansrecht van de hond. 

Ik biedt een andere manier om in harmonie met de hond te zijn. Een manier waarin het welzijn van de hond voorop en centraal staat en vergroot wordt. 
Een manier waarop hond en mens elkaar vanuit respect en begrip beter leren kennen, elkaar aanvoelen, zich verbinden en geluk bij elkaar vinden. 

Een manier waarbij woorden overbodig zijn, en de verbinding in het hart zit en niet in de riem.