VISIE HOND

 

Honden worden niet begrepen. Mensen kijken teveel naar de hond, als hond. Dat wil zeggen dat men vind dat hij moet luisteren en als hij een keer gromt denkt men meteen dat hij gemeen of tegendraads of agressief is. En dat zijn pittige oordelen naar de hond toe waar de hond onder lijdt. Hij lijdt onder onderdrukking. En dat is ook niet meer van deze tijd.  De hond is niet gemeen, tegendraads of agressief. Hij is alleen maar machteloos omdat niemand hem begrijpt. Hij communiceert op zijn manier. Ook met grommen. Misschien zijn mensen over zijn grenzen heen gegaan. Een hond communiceert ook zijn grenzen waar hij recht op heeft. Meer daarover in de Heart to Heart online cursus

 

Een hond wil NOOIT ruzie. Als er een ruzie reactie is, is dat altijd uit nood of stress

 

Honden nemen 1 op 1 energie over uit de omgeving. Bij een healing blijkt bijna altijd dat de hond emoties van de eigenaar met zich meedraagt. Emoties die niet van hem zijn en hem belasten. Reden dus om goed voor onszelf te zorgen. Honden zijn onze helpers en onze spiegel. (als we naar ze willen luisteren)

 

Honden kunnen  NOOIT iets fout doen. Honden zijn puur, pure liefde. Voor mij zijn het engelen op aarde. Ze weten beter wat er in mij omgaat dan ik zelf.  Honden hebben mij met hun wijsheid en instincten al menig keer van gevaar gered. 

 

Ik heb alleen maar nog meer respect gekregen. 

 

Vooral wanneer honden lastig zijn of ziek zijn willen ze ons helpen. Er ligt een boodschap achter. Vaak een hele belangrijke. 


Een hond is niet op de wereld om de mens te dienen. Een hond is ook niet ons bezit. 

Hij is van zichzelf en brengt heel veel liefde en geluk in ons leven. 
Daar mogen we enorm dankbaar voor zijn, ook als het even moeilijk is.