De hond ziet ons als gelijke

nu wij nog...

Vraag wat wil je? 


zoals ik , ik dacht - Anniek Winters -op facebook "hoorde" zeggen: Een blaf probleem met de hond? Ach je kunt een hond echt alles leren wat jij wilt. Geen probleem.- 

uhhh? en de hond dan? Wat wil hij zeggen met zijn blaf, waarom blaft hij? 
Mijn ervaring is dat honden die blaffen in een ernstige emotionele stress zitten en die neemt toe als het blaffen afgeleerd, of verboden gaat worden. 

Een hond uit zijn emoties met blaffen! het is zijn stem, net als wij praten. 
Als we een hond het blaffen afleren, dan moeten we mensen het praten afleren. 
hoe ernstig is dat? 

Hiermee wordt letterlijk het bestaansrecht afgenomen om te zijn wie je bent. De hond heeft niet voor niets de mogelijkheid om te blaffen gekregen. Waarom zou dat zijn? 

Maar ja. dat klopt. je kunt een hond ALLES leren. Alles. Met genoeg kennis van leerprocessen, conditioneringen, kun je een aap leren fietsen en een beer tam maken en kunstjes laten doen en hond laten stil zijn en scateboarden.
Daar zijn tegenwoordig dierenorganisaties voor die deze dieren gaan redden omdat ze lichamelijk en vooral ook emotioneel en geestelijk verwaarloosd en mishandelt worden. 

Precies zo kun je inderdaad ook iedere hond alles leren wat je wilt. Je kunt een hond alles leren. Dat is zijn kracht en zijn kwetsbaarheid. Want daarmee nemen wij de hond zijn eigenheid en autonomie af. Is dat niet hetzelfde als de beren en apen? Emotionele verwaarlozing? Waarom zijn daar cursussen en opleidingen voor terwijl andere dieren daarvan gered worden?

Mijn vraag aan jou voordat je verder leest

Wat zoek je, wat wil je?


  1. Wil je een hond naar jouw zin en wens? Een hond zoals die perfect in je plaatje en verwachtingen past. Een hond die je alles gaat leren wat jij wilt, HOE jij het wilt? 


2. Of wil je een hond om gezellig en hartverbonden mee samen te zijn. Een hond die net als jij , gewoon mag zijn wie hij is. Zich daarbij volkomen veilig en geliefd voelt. Een hond die straalt. Een hond die door zijn soort anders doch volkomen gelijk-(w)aardig is?


Wil je 1? Dan verwijs ik je met alle liefde door naar een martin gaus hondenschoool of andere hondenschool waar men gespecialiseerd is om de honden zo te maken perfect afgestemd op onze wensen. Dit gaat ten koste van het emotionele welzijn van iedere hond. (stel je maar voor dat ji j het bent) 

Wil je 2? Je van harte welkom! Het wordt een bevrijdend feest, dat beloof ik je.  Deuren gaan open die eerst dicht waren. Kom je binnen?

Alleen als ik volkomen mezelf mag zijn, kan ik gelukkig en gezond zijn.

 

Als een hond mag zijn wie hij is, is hij ontspannen en  vrij. Dan ontstaat er in plaats verbinding met de riem een verbinding uit het hart die nooit breekt of vervangen moet worden. Een hond die vanuit het hart verbonden is, en GEHOORD wordt, en rekening mee gehouden wordt, zal nooit de benen nemen, weglopen. Hij voelt zich en is verbonden. Hij heeft veel minder behoefte te blaffen of om uit te vallen, zelfs contact met andere honden hoeft niet zo nodig, deze loopt hij gemakkelijker voorbij.  Hij is in huis rustiger, slaapt en rust meer en gaat gemakkelijker overal mee naar toe. Hij voelt zich ook veilig genoeg om ook een paar uurtjes alleen te kunnen zijn. Daarbij zal deze hartverbonden hond ook nooit overdreven aan de lijn trekken. Hij is gewoon  graag bij u en hij kent veel minder stress. Een hartverbonden hond blijft meer gezond en is een HAPPY Hond - op zijn eigen unieke persoonlijke wijze. 

Als je zegt; Ik hou rekening met de behoeften  van mijn hond, en je traint of je gebruikt een clicker of gentle leader of slipketting, dan klopt er iets niet in het denken. Want dit gaat niet samen. 

Dit zijn niet de behoeften van de hond. Maar  van de mens. 
De hond zal er nooit zelf voor kiezen. 


-Visie-

Veiligheid is de basis van een goede gezondheid en ontspannen gedrag. Geen veiligheid geeft spanning in het lichaan, geeft stress, allertheid. Allertheid betekend, onveiligheid, dit is weer stress verhogend en veroorzaakt meer spanning. En zo is de cirkel rond.
Ik help jullie om deze  vicieuze cirkel te doorbreken en om te keren. 

update je kennis. Maak hier je afspraak om je hond beter te gaan begrijpen en  problemen  voor eens en al altijd vaarwel te zeggen!