De hond ziet ons als gelijke

nu wij nog...

Alleen als ik volkomen mezelf mag zijn, kan ik gelukkig en gezond zijn.

 

Als een hond mag zijn wie hij is, is hij ontspannen en  vrij. Dan ontstaat er in plaats verbinding met de riem een verbinding uit het hart die nooit breekt of vervangen moet worden. Een hond die vanuit het hart verbonden is, en GEHOORD wordt, en rekening mee gehouden wordt, zal nooit de benen nemen, weglopen. Hij voelt zich en is verbonden. Hij heeft veel minder behoefte te blaffen of om uit te vallen, zelfs contact met andere honden hoeft niet zo nodig, deze loopt hij gemakkelijker voorbij.  Hij is in huis rustiger, slaapt en rust meer en gaat gemakkelijker overal mee naar toe. Hij voelt zich ook veilig genoeg om ook een paar uurtjes alleen te kunnen zijn. Daarbij zal deze hartverbonden hond ook nooit overdreven aan de lijn trekken. Hij is gewoon  graag bij u en hij kent veel minder stress. Een hartverbonden hond blijft meer gezond en is een HAPPY Hond - op zijn eigen unieke persoonlijke wijze. 

Als je zegt; Ik hou rekening met de behoeften  van mijn hond, en je traint of je gebruikt een clicker of gentle leader of slipketting, dan klopt er iets niet in het denken. Want dit gaat niet samen. 

Dit zijn niet de behoeften van de hond. Maar  van de mens. 
De hond zal er nooit zelf voor kiezen. 


-Visie-

Veiligheid is de basis van een goede gezondheid en ontspannen gedrag. Geen veiligheid geeft spanning in het lichaan, geeft stress, allertheid. Allertheid betekend, onveiligheid, dit is weer stress verhogend en veroorzaakt meer spanning. En zo is de cirkel rond.
Ik help jullie om deze  vicieuze cirkel te doorbreken en om te keren. 

update je kennis. Maak hier je afspraak om je hond beter te gaan begrijpen en  problemen  voor eens en al altijd vaarwel te zeggen!