Helena Schmets

""Voor mij is iedere hond een unieke bijzondere persoonlijkheid, met zijn eigen verhaal. Hij is het per definitie waard om het beste te ontvangen en volop van te houden.  Hij is mijn beste maatje. Ik leer heel veel over mezelf van mijn honden, hij is de spiegel van mijn ziel. Wat je aan je hond geeft, geef je ook aan jezelf."

 

 

Het was een hele reis van ruim 20 jaar, om te komen waar ik ben.  Een reis, die ik samen met mijn honden, alle  honden die mijn hulp nodig hadden  én alle klanten samen heb gemaakt. Ik wordt ook wel hondenfluisteraar genoemd vanwege mijn bijzonder connectie en groot  invoelend vermogen met honden.

 

Een reis die begon met een verlangen om te leren over hondengedrag, gericht op mijn eigen honden. Van Martin Gaus instructeur en franchisenemer tot het geheel zelfstandig ondernemerschap in samenwerking met internationale wereldberoemde sprekers en trainers zoals Turid Rugaas (NO) Sheila Harper GB), Animal Learn (DE), Anne Lille Kwam (NO). Alwaar ik ook opleidingen, stages, workshops, lezingen en seminars gevolgd heb.

 

Na mijn echtscheiding begon mijn levensreis vol ontwikkeling, groei en veranderingen, De naam van de praktijk en mijn eigen naam veranderden mee. Van mijn roepnaam Marleen Schmets  naar mijn doopnaam Helena Schmets. Van Natural Dog Life naar Colour of Dogs. Dat alles om mijn eigen weg en identiteit vorm te geven zoals het bij mij past.

 

Spiritualiteit is voor mij  een ontwikkeling. Een ontwikkeling naar het diepste goddelijke deel en lichtje van jezelf.  Die reis heb ik gemaakt door alles wat het leven mij aangereikt heeft. In het lichtje in jezelf, het hart. Daar woont LIEFDE, daar zijn alle antwoorden. Daar kunnen we ons met de hond verbinden.

 

Persoonlijk denk ik dat we honden veel beter begrijpen als we ons weer mee zouden kunnen herinneren wat liefde is en doet.

 

Liefde laat vrij en accepteert dat wat is.   

Laten we dat van de hond leren